Frokost Premiert!

Hummusvafler

29. april 2013

Overskudd av hummus kan brukes til mer enn du tror. Prøv eggfrie hummusvafler til lunsj eller frokost!

Når jeg først lager hummus bruker jeg vanligvis hele boksen med kikerter, som blir mer enn vi to på Kjøkkenet spiser til et måltid. Jeg har alltid en tanke om å fryse ned restene til senere bruk, men sannheten er at jeg spiser det som er tilovers rett ut av skåla med en skje når jeg er på snoketur i kjøleskapet.

Inspirert av restematutfordringen hos Matbloggsentralen prøvde jeg å finne en mer fornuftig bruk av all denne hummusen, så i går lagde jeg lunsjvafler av hummusrester fra kvelden før. Kikerter er stappfulle av proteiner, og med sammalt spelt og knuste linfrø i røra følte jeg meg ganske så flink og sunn da jeg satte tenna i vaflene.

Røra trenger ikke noe ekstra fett eller salt, da dette fås «gratis» fra hummusen, og vaflene blir sprø på utsiden og saftige inni. Restemat er ikke så verst det!

Denne oppskriften ble delvinner i Restematutfordringen på Matbloggsentralen.

Ingredienser

  • 1 Dl sammalt spelt
  • 1 Dl hvetemel
  • 1 Ts bakepulver
  • 1,5 Ss knuste linfrø
  • ca 1,5 Dl melk (avhenger av hvor tykk hummus du har)
  • 1,5 Dl hummus

Slik gjør du

1. Varm opp vaffeljernet.
2. Rør sammen mel, bakepulver og linfrø i en bolle.
3. Tilsett resten av ingrediensene og visp alt godt sammen. Røra er ganske tjukk.
4. Stekes i vaffeljernet på middels varme.
5. Serveres mens de fortsatt er varme, og med tilbehør som tykk yoghurt, kremost, cottage cheese, speilegg eller chutney.