Godteri Premiert!

Eplechips

25. september 2012

Jeg får ofte dilla på matvarer, og den siste måneden har det vært eplechips. Ikke de seige ringene du ofte finner på helsekosten men ordentlig knasende sprø eplebiter. Tidligere har jeg slengt med et par pakker med eplechips fra Bare Fruit hver gang jeg bestilt andre varer fra iHerb, men det er veldig enkelt å lage selv!

Fjern kjernehuset i eplet, eller eplene, og skjær de i tynne skiver. Hvis du har en mandolin går det veldig raskt. Spre skivene utover et stekebrett, dryss kanel over, og stek på 100 grader. Når en time har gått tar du ut stekebrettet og snur skivene opp-ned, og så skal de steke en time til. De skal være litt seige når de kommer ut av ovnen, og blir sprøere etterhvert som de kjøles ned.

Jeg bruker disse både som snacks og mellommåltid, og kanel kan erstattes med andre krydder om du vil eksperimentere.

* Denne oppskriften ble vinneren av Epleutfordringen på Matbloggsentralen, arrangert i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt.

You Might Also Like

 • Gunn-Helen 19. oktober 2012 at 09:44

  Nam! De skal jeg prøve å lage i dag 🙂

  • trrrine 19. oktober 2012 at 11:26

   Mmmm, jeg spiste opp halvparten mens de lå til avkjøling for de er ganske gode myke også, så lag litt ekstra:)

 • Maria U 21. oktober 2013 at 12:31

  Digg!