Godteri Premiert!

Eplechips

25. september 2012

Jeg får ofte dilla på matvarer, og den siste måneden har det vært eplechips. Ikke de seige ringene du ofte finner på helsekosten men ordentlig knasende sprø eplebiter. Tidligere har jeg slengt med et par pakker med eplechips fra Bare Fruit hver gang jeg bestilt andre varer fra iHerb, men det er veldig enkelt å lage selv!

Fjern kjernehuset i eplet, eller eplene, og skjær de i tynne skiver. Hvis du har en mandolin går det veldig raskt. Spre skivene utover et stekebrett, dryss kanel over, og stek på 100 grader. Når en time har gått tar du ut stekebrettet og snur skivene opp-ned, og så skal de steke en time til. De skal være litt seige når de kommer ut av ovnen, og blir sprøere etterhvert som de kjøles ned.

Jeg bruker disse både som snacks og mellommåltid, og kanel kan erstattes med andre krydder om du vil eksperimentere.

* Denne oppskriften ble vinneren av Epleutfordringen på Matbloggsentralen, arrangert i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt.