Bakst Frokost

Gulrotmuffins med banan og blåbær

9. mai 2012

 Frokostmuffinsjakten etappe 2: gulrotmuffins med banan og blåbær.

Disse tar forholdsvis kort tid å lage om morgenen siden ingrediensene kan røres sammen i én bolle, men gulrøttene må fortsatt skrelles og raspes som er på kanten til for mye arbeid når man er morgengretten av natur som meg.  Disse har en gulrotkake-følelse over seg, og kan nok godt egne seg som et sunt alternativ på et kakebord så vel som til frokost. Da ville jeg ha drysset litt melis på toppen av kosmetiske grunner.

Jeg har kommet til en foreløpig hypotese om at jeg liker frokostmuffinsene mine best enkle og brød-aktige, ute så mye ekstra-greier i. Mel og frø i riktig kombinasjon, med litt crunch er nok det jeg er ute etter i en frokostmuffin, og muligheten til å ha litt kremost og syltetøy på.

Så som frokostmuffins faller denne oppskriften gjennom, men som gulrotkakesubstitutt fungerer den utmerket. Oppskriften har jeg tatt herfra, og tilpasset noe:

  • sammalt hvetemel i stedet for siktet hvetemel.
  • 1 ss flytende honning i stedet for sukker
  • tørkede blåbær i stedet for rosiner
  • en ekstra gulrot
  • kesam i stedet for melk

 Andre tilpassinger som kan prøves ut er yoghurt eller kokosmelk for melk, eplemos for banan og forskjellige melblandinger. Bland det du har i skapet av mel, kli eller musli sammen til ca 3 dl totalt og hvis røra blir tørr har du bare i litt ekstra melk/yoghurt/kesam.

 Jakten på frokostmuffinsen fortsetter, neste oppskrift blir mer brød-aktig, med tyggemotstand og masse grovmalt mel.