Frokost

Fancy frokost

19. april 2016

Latmannssoppskrifter er vanligvis min greie. Det skal smake godt og gjerne ha noe litt uventet eller annerledes ved seg, men ikke være for mye dilldall eller ta for lang tid. Jeg er jo stort sett SULTEN når jeg lager mat, særlig frokost.

Men, med litt planlegging hender det at jeg kan kose med med en litt mer fancy frokost i blant.

Granolacups har jeg sett masse av på Instagram, og jeg måtte prøve. Det er rett og slett bare granola (altså bakt müsli) formet som en skål sånn at den kan fylles med det du har lyst på.

Onsdag kveld rørte jeg sammen ingrediensene og presset dem ut i muffinsformer som jeg satte i fryseren. Så da søndag morgen kom kunne jeg sette muffinsformen rett i ovnen, og etter en liten halvtime nyte nystekte, lett lunke granolacups til frokost. Supert kompromiss mellom latmann og foodie.

Liker du carbs til frokost er dette noe for deg, så gjør klar noen former i kveld og gled deg til helga!

Ingredienser

  • 2,5 dl store havregryn
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1/2 ts flakssalt
  • 1-2 ss flytende honning
  • 1 toppet ss tahini
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 banan
  • 1/2 ts kanel

Slik gjør du

1. Rør sammen havregryn, linfrø, kanel og salt i en bolle.
2. Ha honning og tahini i en liten gryte, og varm forsiktig opp til kokepunktet. Ta gryta av varmen og rør rundt så tahini og honning blandes godt sammen.
3. Mos bananen grundig, og rør den og olivenolje sammen med innholdet i gryta.
4. Hell innholdet i gryta over i bollen med havregryn og bland godt sammen. Sett i fryser (eller kjøleskap) i 15 minutter.
5. Trykk ut granolaen i bunn og langs kanten i 5-6 muffinsformer. De kan stekes og spises med det samme, eller oppbevares i fryseren og stekes seinere.
6. Varm opp ovnen til 180 grader.
7. Sett muffinsformen i ovnen og stek granolaen i 15-20 min dersom den er fersk, og 20-25 minutter dersom den er frossen. Jo tykkere cups jo lengre steketid, så følg med underveis og ta steketiden litt på følelsen.
8. Gi granolaen 5 minutter til å sette seg etter den kommer ut av ovnen, og så er det bare å fylle dem med yoghurt, frukt og bær.