Småretter

Rødbet- og kakaosmoothie

22. november 2015

Dette er søndagen min.

Før julebord- og julebakstsesongen setter inn tenker jeg det passer fint med en noe enklere og sunnere oppskrift. Pluss at etter en sen lørdag på Torggata Botaniske var dette akkurat hva jeg trengte: noe kaldt å drikke som metter magen og stagger usunn mat-suget. Jeg blir nemlig like fysen på boller og sjokolade som junk og saltmat dagen derpå.

Smoothie kan man lage av det meste, så hvorfor kan den ikke smake litt sjokolade? Og samtidig føler jeg at jeg gjør kroppen litt godt når det er grønnsaker i.

Å lage smoothien er superenkelt, men du trenger frosne rødbeteterninger så det krever det litt prepp i forkant. Jeg hadde noen rødbeter i kjøleskapet for et par uker siden som begynte å bli myke, så jeg kokte dem og kuttet dem i terninger for å ha i en suppe eller gryte til middag en gang. Men så ble det altså smoothie i stedet, og det funka som fy i dag.

Ingredienser

  • 1 frossen banan
  • ca. 50g ferdig kokt rødbet, frosset i terninger
  • 1,5 ss kakao
  • 0,5 -1ss flytende honning
  • 2,5 dl blåbærbiola

Slik gjør du

1. Dump alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie.

Korteste oppskriften ever.