Brød

Lunsjmuffins med grønnkål og pastrami

12. mai 2015

Jeg lager med ujevne mellomrom matpakkeboller til å ha i fryseren, men det er noen ganger litt styr å lage. Gjærdeig skal heve og kjevles ut og fyll skal lages og kjøles ned før bollene kan fylles og stekes. På grunn av ventinga blir det en heldagsjobb, selv om det ikke er så mye arbeid for hvert steg.

For å gjøre det litt enklere for meg selv prøvde jeg å lage lunsjmuffins istedet, de kan røres sammen i én bolle og gjør jo samme nytten: et lite måltid jeg kan ta med meg i veska når jeg er på farten.

Grønnsaker både smaker godt og metter godt, og jeg har blandet inn både pastinakk og grønnkål i røra. I midten har jeg laget en liten «overraskelse» med paprikabiter, pastrami og parmesan.

Muffinsene tok overraskende lang tid å steke (det første brettet jeg stekte var fortsatt litt rå i midten), så stek dem heller litt for mye enn for lite om du er usikker. Jeg tror grønnsakene i røra vil holde dem saftige likevel.

Og hvis du lurte: de er skikkelig gode! Nå lurer jeg på om det går an å lage søte muffins med grønnkål?

Ingredienser

 • 1 pakke grønnkål
 • 1 sitron (bare skall)
 • 1 pastinakk (medium stor)
 • 200 g kremost (f.eks Philadelphia grillet paprika)
 • 2 ss olivenolje
 • 4 egg
 • 2 ss sukker
 • 1 ts flaksalt
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ss linfrø
 • 6-7 dl mel (50/50 sammalt spelt og hvetemel)

Fyll

 • pastrami
 • parmesan
 • grønn paprika

Slik gjør du

1. Skrell pastinakken og kutt den i terninger.
2. Riv bladene på grønnkålen av stilken. Kok opp en kjele med vann, og blansjér bladene i ett minutt.
3. Ha grønnkålblader, sitronskall, pastinakk, kremost, olivenolje og egg i en blender sammen med 1 dl av vannet grønnkålen ble blansjert i. Kjør til en jevn masse.
4. Ha linfrø, sukker, bakepulver og salt i blenderen og kjør noen sekunder til det er blandet inn.
5. Hell innholdet fra blenderen over i en bakebolle og rør inn mel. Røra skal være som tykk grøt.
6. Fyll muffinsformer halvfulle med røre.
7. Legg ca. en spiseskje hakket paprika og noen biter pastrami i hver form sammen med litt revet parmesan. Rør litt rundt med en kniv for å blande inn, og fyll opp formene nesten til toppen.
8. Muffinsene skal stekes på 175 grader til de er gjennomstekte. Hvor lenge avhenger av størrelsen på formene, men mine største (amerikanske muffinsformer) tok ca. 45 minutter.