Godteri I kokeboka

Lakrisfudge

15. desember 2014

Hver desember når jeg skal planlegge julebakst og -godter finner jeg flere oppskrifter enn jeg har tid til å lage (og gjester som kan spise dem opp), og så lurer jeg på hvorfor jeg ikke lager konfekt hele året. Er det innafor å lage godteri en helt vanlig helg i april eller oktober?

Dette er en oppskrift som ikke er spesielt julete og fint kan lages når som helst. Ikke er den spesielt vanskelig eller krevende heller. Denne lakrisfudgen er myk og fast på samme tid, og smelter på tunga. Jeg liker den best når den er kjøleskapskald, men den holder formen også om den står framme en stund.

Nevnte jeg at den er dødsgod, og at når jeg skulle sende den fra meg i Matbloggsentralens julegavebytte angret jeg på at jeg ikke hadde laget dobbel porsjon?

Oppskriften er fra en av de fineste og mest fristende bloggene jeg vet om: chocolat.dk.

Ingredienser

  • 150 g Valrhona Blond Dulcey
  • 33 g smør
  • 130 g kremfløte
  • 68 g flytende glukose
  • 225 g sukker
  • 2 ss Raw lakridspulver fra Johan Bülow

Slik gjør du

1. Hakk sjokoladen og ha i en stor bolle sammet med smøret.
2. Ha sukker, glukose ,fløte og lakrispulver i en gryte og la det koke på middels-høy varme til temperaturen når 113 grader.
3. Hell den varme massen over i bollen med sjokolade og smør. Rør sammen til all sjokoladen og smøret er smeltet.
4. Kle en brødform (min er 14x24cm) med bakepapir og hell fudgemassen i.
5. La forma stå på kjøkkenbenken til den er romtemperert og sett den så i kjøleskapet over natten før du skjærer den opp i biter.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskap.