Frokost

Birchermüesli

30. juli 2014

Du har sikkert sett det rundt på flere blogger og nettsteder: birchermüesli, kjøleskapsgrøt eller overnight oats. Alle er variasjoner over samme tema: havregryn og andre valsede frø som trekker i væske over natten og ved servering røres det inn yoghurt, frukt eller bær og kanskje noe nøtter. Og grunnen til at mange lager det er jo at det er godt såklart.

Birchermüesli fikk jeg dilla på når jeg var på sommerferie i Sveits i fjor, hvor det var fast innslag på hver eneste hotellfrokost. Kanskje det er derfor jeg synes det smaker ekstra godt om sommeren?

Etter halvannen uke har jeg spist meg gjennom det meste på frokostmenyen på Blings, og jeg måtte finne på noe annet til frokost. Det ble birchermüesli i en plastboks, og jeg hadde nesten glemt hvor enkelt og godt det er.

Du trenger ingen nøyaktig oppskrift for å lage denne, men en fremgangsmåten er som følger:

På kvelden: havregryn og væske settes i kjøleskap.

På morgenen: rør inn yoghurt og frukt, og ha på noe topping.

Bruk det du har på kjøkkenet, og prøv med forskjellig væsker, yoghurt, frukt, bær og nøtter og frokosten blir ny og spennende hver gang.

Varianten på bildet ble laget av:

1 dl store havregryn i en boks som er fylt på med vann til det dekker grynene. Jeg hadde i en skvis med sitron og noen flak salt, rørte rundt og satte boksen i kjøleskapet med lokk på.

Når jeg stod opp om morgenen rørte jeg inn 2-3 spiseskjeer med gresk yoghurt, 2 ss med rørte jordbær og en teskje solsikkefrø. På toppen strødde jeg noen friske rips som ble plukka tidligere i uka, og verdens beste lakrispulver.

På med lokket og ned i veska.

Her finner du flere oppskrifter om du trenger inspirasjon til andre varianter:

Bircher fra Mat på bordet
Bircher fra Marias salt og søtt
Bircher fra Hjartesmil
Kjøleskapsgrøt fra Godt
Kjøleskapsgrøt fra Happy Food Stories