I kokeboka Tilbehør

Potetsalat med pepperrot

2. mai 2014

Grillsesong er også potetsalatsesong, og det finnes mange andre muligheter enn den klassiske med majones. I går fikk jeg akutt lyst på pepperrot, og dermed ble det salat av små amadinepoteter med dressing av gresk yoghurt, dill, pepperrot og olivenolje (såklart).

Pepperrot gir potetsalaten sting, og jeg har i akkurat nok til at det river litt i nesa. Jeg brukte en spesiell olivenolje fra Olivier’s, Extra Verte, som har preg av gress og pepper og gav det lille ekstra til dressingen.

Jeg synes denne passer aller best til laks eller rødt kjøtt, men ikke la det være noen begrensing for deg. Kanskje synes du den er best til svinekjøtt? Siden den er ganske kvass i smaken tåler den godt at resten av måltidet er godt krydret også.

Dette er en typisk smak-til-underveis oppskrift. Målene under tilsvarer sånn omtrentlig det jeg bruker, men det beste er om du tilsetter pepperrot, dill, sitron og olje etter smak for å finne en balanse du liker.

Ingredienser

  • ca 500g små poteter
  • 200g greskyoghurt (som er akkurat én boks «Total»-yoghurt)
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 2 Ss hakket fersk dill
  • 4 Ss olivenolje
  • 3-4 Ss finrevet pepperrot
  • 1 Ss sitronsaft
  • 1 vårløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

1. Kok potetene med skallet på til de er møre, men forsatt faste.
2. Bland sammen ingrediensene til dressingen, bortsett fra vårløk, og smak til med salt og pepper.
3. Hell vannet av potetene når de er ferdig kokte, og vent til de en lunkne med å dele dem i to og vende inn dressingen.
4. Skjær opp vårløk og dryss over tilslutt.