Diverse

Grüne Woche – Del 1

19. januar 2014

Det er søndag ettermiddag, og jeg sitter dypt i sofaen med Mac’en i fanget. Jeg har ikke vært sulten siden torsdag morgen, og i hele dag har det vært uvant å ikke ha mat innen en armlengdes rekkevidde.

Jeg har nemlig vært på Grüne Woche i Berlin, en av verdens største messer for landbruk, mat og reiseliv hvor Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet jobber sammen med næringslivet for å teste og utvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter.

Skal jeg oppsummere alle inntrykkene med ett ord, er stolt det som treffer best. Jeg ble overrumplet av min egen stolthet når jeg var på den norske standen. Jeg ble stolt over varer og opplevelser som ble presentert, og over Norge slik det framstår på det 365 m2 store standområdet sitt.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg, en hobbyblogger, var i Berlin sammen med politikere, norsk reiseliv, norske matprodusenter og presse?

Jo, i forbindelse med Matstreif i høst arrangerte Matbloggsentralen og Innovasjon Norge en utfordring med norske råvarer i fokus, hvor premien var en tur til Grüne Woche. Mine lammeskanker gikk av med seieren, og dermed fikk jeg sette meg på flyet til Berlin 16.januar.

Jeg har vært på pressekonferanse med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og mottakelse på den Norske Ambassaden, åpning av den norske standen, fått snakke med entusiastiske produsenter og reiselivsaktører fra forskjellige deler av landet, smakt mye mat laget av gode norske råvarer, noen kjente og andre nye for meg.

Det er en entusiasme for norsk mat, stolt mat, hos alle jeg har møtt under oppholdet som jeg skulle ønske alle nordmenn kunne få litt av. Det skjer så mye spennende i norsk matvareprodusjon og jeg håper vi kan få forbrukerne til å henge seg på og engasjere seg.  Norge kan produsere særegne varer av høy kvalitet med en klar identitet, og det er så uendelig kult å se!

For å øke engasjementet rundt norsk mat også her hjemme, har Landbruks- og matdepartementet lansert en kampanje for å finne Norges nye nasjonalrett. Mer om dette kommer i et senere innlegg, men jeg må si at jeg gremmes når jeg leser artikler som denne i VG. Folkens, vi klarer å komme opp med bedre forslag enn dette med alle de fantastiske råvarene vi har tilgjengelig!