Diverse

Velkommen 2014!

4. januar 2014

Bilder lånt fra de respektive bloggene det er linket til under.

Det er siste dag av en herlig lang juleferie, og nå er jeg klar for å ta fatt på det nye året. Veldig klar faktisk. Klar for å starte i nytt prosjekt på jobb på mandag og treffe nye flinke mennesker, klar for å lage min egen mat i stedet for å komme til dekket bord. Klar for hverdagen rett og slett.

Jeg har ingen nyttårsforsetter, men det er mye jeg ser fram til å spise gjøre  i månedene som kommer (og vi begynner i hjørnet øverst til venstre):

1. Finne og spise flere gode retter med oliven og sjokolade, som for eksempel denne sjokoladekaka med olivenolje og havsalt fra Billy Law sin blogg (du husker han kanskje fra Masterchef Australia).
2. Lage denne søte french-toast’en til frokost en lat lørdag.
3. Bruke den fine Noma-boka jeg fikk til jul som inspirasjon til anretning og fotografering. Og kanskje driste meg til et par av oppskriftene også.
4. Spise på den nye restauranten som åpner i Mathallen til våren. Konseptet skal være ujålete gatemat laget av råvarer i sesong, og Tom Victor Gausdal er en av bakmennene.
5. Spise veldig mye pasta. Og siden jeg har ferdig rensa bondebønner i fryseren etter Matstreif i høst skal jeg prøve ut denne ravioloen med bønne-, mynte- og pecorinofyll.
6. Lage fancy desserter, og denne kaffemoussen med hvit sjokolade, anisganache og kakaomarengs står høyt på lista.
7. + 8. Komme inn i peisvarmen etter en friskustur i vinterkulda (det er fortsatt håp for en hvit vinter) for å drikke kakao med hjemmelagde marshmallows og spise kanelboller pimpa opp med kremost-kanelfyll.
9. Lage sjokoladekjeks med sitronskall og pistasjnøtter, fordi de ser så innmari gode ut.

Og før jeg setter igang med alt dette skal jeg til Grüne Woche i Berlin sammen med Innovasjon Norge! Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv, og det var med denne oppskriften jeg vant Matbloggsentralens utfordring og dermed denne turen. Jeg aner ikke hva jeg går til som eneste blogger i reisefølget (såvidt jeg vet), men det er jo bare nødt til å bli stas.

2014, jeg gleder meg!