Frokost

Quinoagrøt med kakao & banan

19. mai 2013

Man skulle tro at jeg hadde fått nok sjokolade etter kaker og kos på 17.mai, men på meg hadde det motsatt effekt. Mye vil ha mer! Derav en noe dessert-inspirert frokost i dag, en rolig nedtrapping fra kakeinntaket kan man kanskje kalle det?

På tross av utseende og smak, er dette en veldig sunn og langvarig mettende frokost. Quinoa har mye protein i seg, gode fettsyrer og sakte karbohydrater og er egentlig noe man alltid burde ha tilgjengelig. Ferdigkokt kan de oppbevares i kjøleskapet og brukes i burgere, salater, pannekaker og mye mer, så lag gjerne litt ekstra når du først er igang.

Denne grøten lages på tørr quinoa, men skal den lages på ferdigkokt quinoa kutter du ut vannet og halverer melkemengden. Den minner om sjokoladepudding i smaken, med en anelse banan. Er du ikke fan av banan, kan den erstattes med en fast eplemos.

Jeg liker sjokolade som er bitter, og denne grøten følger også den preferansen. Selv om jeg gjerne spiser sjokolade eller «gulrotkake» til frokost liker jeg det ikke søtt, men du må gjerne tilsette litt ekstra sukker eller honning.

Ingenting er som å starte dagen med en vellykket ny oppskrift, og denne sammen med 23 grader og sol på terrassen gjorde morgenen min ekstra hyggelig.

Ingredienser

  • 1 Dl quinoa
  • 2 Dl melk
  • 1 Dl vann
  • salt
  • 1 banan
  • 1 Ts honning
  • 2 Ts kakao
  • 1/2 Ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

1. Skyll quinoaen godt, og ha i en gryte med melk, vann og litt salt. Kok opp under omrøring.
2. Skru ned til medium varme, og kok inn all væsken. Dette tar ca 15 minutter.
3. I mellomtiden moser du sammen 2/3 av bananen med kakao, vaniljeekstrakt og honning. Røres inn i den ferdigkokte grøten.
4. Skjær resten av bananen i skiver, og legg på toppen av grøten sammen med en spiseskje yoghurt og noen grønne urter til pynt om du har. Mynte eller engsyre gjør seg godt.