Tilbehør

Broccomole

26. april 2013

Vips, så var det helg igjen!

Tacofredag har blitt en del av den norske kulturen og blir kanskje sett på som litt kjedelig, men det trenger det absolutt ikke å være. Vi har oftere tacotirsdag enn tacofredag her på Kjøkkenet men prinsippet er det samme: tex-mex inspirert mat i mange små skåler med ingredienser som blandes sammen etter hva man foretrekker. Måltidet har utviklet seg fra tacoskjell med kjøttdeig og saus fra Santa Maria når jeg var liten til å ha mere spennende innhold. Den ferdige krydderblandingen er forvist fra skapet og erstattet med spisskummin, chili og en skvett lime, og renskåret kjøtt og laks har tatt over for kjøttdeig.

Skålene fylles med bønner, maisstuing, spinat og pico de gallo, og også den gode gamle guacamolen har fått seg en oppussing. Jeg må ha guacamole til tortillasen min, og selv om den er sunn er det også ganske kaloritett mat som ikke kan spises i ubegrensede mengder (om man som meg bruker mer tid på kjøkkenet enn på treningssenteret). Derfor har jeg prøvd å finne måter å «tynne ut» guacamolen på, uten å miste verken smak eller konsistens. Første oppskrift ut: brokkoli + guacamole = broccomole!

Brokkolien er med på å bevare den fine grønnfargen fra avocadoen, og merkes knapt nok på smaken. Som en bonus får du ekstra vitaminer og mineraler, så det er vel ikke noe mer å si om det.

Er det tacofredag hos deg i dag, sett fram en bolle med broccomole på bordet!

Ingredienser

  • 3-4 Buketter av en brokkoli
  • 1 Stor avocado
  • 1 sjalottløk
  • 1 Ss kesam
  • 1-2 Ss sitronsaft
  • 1/2 Ts paprika
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

1. Kok brokkolien til den er mør og la den kjøle seg ned.
2. Bland avocado, sjalottløk, brokkoli og kesam til en fin puré med en stavmikser.
3. Smak til med sitronjuice, salt, pepper og paprika.