Småretter

Squashchips

15. april 2013

Squashchips er noe så enkelt som tynne skiver av squash krydret med salt og pepper og stekt i ovnen til de er knasende sprø.

Jeg lagde disse for å ha noe å knaske på i sofaen en fredagskveld, men oppdaget at de også gjorde seg godt til middagen.

På bordet stod laks i pale ale saus, og noen gule squashchips både pyntet opp på tallerkenen og gav ekstra tekstur til retten. Jeg brukte både grønn og gul squash og smaken er den samme, men jeg synes at de gule var hakket penere å se på.

For å lage dine egne squashchips er dette alt du trenger å gjøre:

Skjær squash i tynne skiver. Har du en mandolin kan du skjære skiver i lengderetningen for å få større chipsflak, men bruker du kniv som meg er det enklest å skjære vanlig skiver på tvers for å få dem tynne nok. Legg bakepapir på et stekebrett og smør med litt olivenolje. Fordel squashskivene utover brettet, pass på at ingen overlapper og kvern over godt med salt og pepper.

Stek på 100-110 grader til de begynner å bli tørre og har fått litt farge. Snu chipsene, kvern over litt mer pepper og stek i 30-45 minutter til de er sprø. Spis!

Holdbarheten på squashchips er ikke så god, de blir myke hvis de står lenger enn et par timer. De kan krispes opp igjen i ovnen men jeg foretrekker å bare spise opp alle med en gang de kommer ut av ovnen. Det enkle er ofte det beste!