Frokost

Bokhvetevafler

12. april 2013

Det er fredag, og jeg har allerede begynt å planlegge helgefrokosten. Hva som blir satt på bordet på Kjøkkenet i morgen har jeg ennå ikke helt klart for meg, men kanskje du har lyst å lage disse sprø bokhvetevaflene som jeg hadde til frokost forrige helg?

Disse vaflene inneholder ikke sukker eller smør,  men har masse gode næringsstoffer som vil gi deg en bra start på dagen. Siden vaflene ikke er søte, foretrekker jeg å servere dem med egg og skinke, eller kremost og grønnkålpesto.

I ingredienslista finner du blant annet rismel som er med på å gjøre vaflene sprø, linfrø og mandelmel som inneholder sunne fettsyrer og spinat for Skippern-armer. Liker du vaflene dine myke og ikke sprø kan du utelate rismelet og la dem ligge et par minutter i folie før servering.  Som alltid er oppskriften nok til to storspiste voksne.

Ha en strålende helg!

Bokhvetevafler

Ingredienser

 • 1 cup bokhvetemel
 • 3 Ss knuste linfrø
 • 1/2 cup mandelmel
 • 1/4 cup rismel
 • 1/4 Ts salt
 • 1 Ts bakepulver
 • 1,5 cup melk
 • 2 egg
 • 2 Ss olivenolje
 • 2 Håndfuller spinat

Slik gjør du

1. Finhakk spinaten og bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La røra svelle i 20 minutter.
2. Stekes i vaffeljern på middels varme til de er gyldne.

You Might Also Like

 • Kathrine Jensen 29. mai 2014 at 20:37

  Hei. Hvorfor har du «cups» med i oppskriftene når det ikke er vanlig i Norge og de fleste ikke har et slikt mål hjemme? Det pleier jo å stå i desiliter. 🙂

  Hilsen Kathrine.

  • Oliven&Sjokolade 29. mai 2014 at 20:46

   Fordi jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift i en amerikansk kokebok er målene i cups. Jeg er veldig svak for amerikansk bakst og har gått til innkjøp av «cups»-mål for å gjøre det enkelt for meg selv. Du får kjøpt det på de fleste kjøkkenbutikker, ellers så er 1 cup 2,3 dl 🙂