Frokost

Bokhvetevafler

12. april 2013

Det er fredag, og jeg har allerede begynt å planlegge helgefrokosten. Hva som blir satt på bordet på Kjøkkenet i morgen har jeg ennå ikke helt klart for meg, men kanskje du har lyst å lage disse sprø bokhvetevaflene som jeg hadde til frokost forrige helg?

Disse vaflene inneholder ikke sukker eller smør,  men har masse gode næringsstoffer som vil gi deg en bra start på dagen. Siden vaflene ikke er søte, foretrekker jeg å servere dem med egg og skinke, eller kremost og grønnkålpesto.

I ingredienslista finner du blant annet rismel som er med på å gjøre vaflene sprø, linfrø og mandelmel som inneholder sunne fettsyrer og spinat for Skippern-armer. Liker du vaflene dine myke og ikke sprø kan du utelate rismelet og la dem ligge et par minutter i folie før servering.  Som alltid er oppskriften nok til to storspiste voksne.

Ha en strålende helg!

Ingredienser

  • 1 cup bokhvetemel
  • 3 Ss knuste linfrø
  • 1/2 cup mandelmel
  • 1/4 cup rismel
  • 1/4 Ts salt
  • 1 Ts bakepulver
  • 1,5 cup melk
  • 2 egg
  • 2 Ss olivenolje
  • 2 Håndfuller spinat

Slik gjør du

1. Finhakk spinaten og bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La røra svelle i 20 minutter.
2. Stekes i vaffeljern på middels varme til de er gyldne.