Frokost

Bakt havregrøt med eple, rosin og mandler

24. februar 2013

Det er langt mellom blogginnleggene om dagen fordi den har rykket litt ned på lista over prioriteringer for en periode. Dere som driver med det samme vet hvor mye tid det tar å fotografere en rett og få ned teksten til blogginnlegget klar, og noen ganger er det deilig å bare sette seg ned og spise uten å tenke på lysforhold og tallerkenopplegging.

Men det betyr ikke at jeg har sluttet å lage, eller for den saks skyld spise mat! Jeg har fått ordentlig dilla på eltefritt brød, men det synes jeg ikke at jeg trenger å blogge om når Ina er rene leksikonet. Jeg gleder meg til kokeboka hennes kommer, den skal få en plass i hylla.

I tillegg er jeg fortsatt ivrig på frokosteksperimenteringen jeg begynte med for noen uker siden, og etter et inspirerende besøk på Grød i København har det blitt mye grøt til frokost både til hverdag og helg. I helga er det godt å legge til det lille ekstra, og i dag spiste jeg en deilig ovnsbakt havregrøt til frokost som jeg vil dele med dere.

Denne krever minimalt med arbeid, men du må begynne kvelden før og ha tålmodighet til å vente 30-45 minutter på steking om morgenen. Så pleier du å våkne skrubbsulten og morgengretten ville jeg kanskje anbefalt å ta dette som lunsj i stedet?

Til min frokostbolle rører jeg sammen

1,5 dl lettkokte havregryn
2 dl cultura (eller yoghurt naturell)
1/4 ts salt
1 ss rosiner

i en skål som tåler ovnssteking. Dette setter jeg i kjøleskapet over natta. Når jeg våkner om morgenen skrur jeg ovnen på 190 grader, skjærer noen tynne epleskiver som jeg legger på toppen, og så setter jeg skåla i ovnen i 30 minutter.

Grøten er ferdig når den er gyllen i kantene og fast på toppen. Hakk noen mandler og legg på toppen sammen med litt honning og kanel, og spis mens den er varm.

Dette er nesten som å spise kake til frokost, en søndag kan vel ikke starte bedre enn det?