Diverse

Nye godsaker i kjøkkenskapet

3. desember 2012

Armen er fortsatt i fatle, og fatlen (og armen) var forrige helg en liten tur i Brussel. Jeg pleier alltid å handle med noe mat og drikke hjem fra ferie, og denne gang var det disse fire godsakene som ble med hjem i kofferten.

Speculoosen er ingrediens i en av julegodtene jeg skal lage i år, men de andre tre har jeg ikke noe spesielle planer for enda. Kanskje dere har noen tips, eller linker til oppskrifter som kan passe? Det er Dulce de leche med hasselnøtter og havsalt, tomatkrem med trøffel og paprikakrem med espelettechili. Denne chilien er vissnot veldig vanlig å bruke i Boudin Noir i følge Jeffrey Steingarten i It must’ve been something I ate, og gir en veldig god smak.

I tillegg til matshopping er det også vanskelig å unngå butikker som selger kjøkkenutstyr, og Brussel var intet unntak. Skulle du engang dra til denne byen er butikken Home of Cooking å anbefale! Alt du kan trenge til kjøkkenet, i restaurantkvalitet. Det var bare såvidt at ikke jeg endte opp med en grillpanne fra Le Creuset i kofferten og en trykkoker i håndbagasjen, men nøyde meg med et par bakeformer etter at fornuften vant.

I kveld skal jeg gjøre et enarmet forsøk på å lage en juleoverraskelse til min julegavebyttevenn Monica, og går det bra så kan jeg fortsette på min egen julebakst. Når første desember har passert er det jammen på tide å starte på smakinga bakinga!