Brød

Emmerrundstykker med raspede rotgrønnsaker

27. oktober 2012

Til frokost i dag: nybakte emmerrundstykker med raspet gulrot og sellerirot. Deigen har hevet i kjøleskapet over natta, og alt jeg trengte å gjøre i morges var å forme og steke den.

Nok til 18 rundstykker:
En halv pose Holli Emmer bakeblanding
1 pakke tørrgjær
1 stor gulrot
1/4 liten sellerirot
1,5 dl linfrø
3 ss flytende honning

Følg anvisningen på melpakken for å sette deigen, og ha oppi raspede grønnsaker, frø og honning når den er nesten ferdig eltet. Hvis det er mye fuktighet i grønnsakene kan det være du må tilsette litt mer mel til deigen har passe konsistens.

Strø litt mel over deigen, ha folie over bollen og la den stå på kjøkkenbenken en halvtimes tid så gjæren får kommet igang. Så setter du bollen i kjøleskapet natta over.

Hvis du har tid tar du bollen ut av kjøleskapet en times tid før den skal bakes så deigen får temperert seg, men det går også bra rett fra kjøleskapet.

Sett ovnen på 200 grader, og rull rundstykker. Igjen, hvis du har tid kan de få etterheve i 20 minutter før de stekes i 15 minutter midt i ovnen.

Til rundstykkene prøvde jeg meg på å posjere egg for aller første gang, og med litt hjelp fra Fru Timian gikk det aldeles strålende. Jeg ville ikke overkoke plommen, så jeg tok egget ørlite for tidlig opp av vannet og resultatet ble en litt vel rennende plomme. Men det smakte godt likevel, så får jeg posjere det litt lengre neste gang.