Tilbehør

Syltet gulrot

7. oktober 2012

På Bondens Marked i forrige helg fikk jeg igjen tak i gule gulrøtter fra Korsvold gård, og disse godbitene har jeg planer for i løpet av høsten. Men først skal de syltes!

Sylting er nybrott mark for meg, men heldigvis har vi Matbloggsentralen til unnsetning. Via utfordringen om Sylting som var for en stund tilbake fant jeg oppskrift på 1-2-3 lake fra Matlidenskap og på 1-2-3 hadde jeg gulrot på glass.

Jeg brukte eplecidereddik og litt honning i laken, og nå er jeg spent om sterilisering og forsegling er gjort godt nok til at de holder seg en måned framover. Da skal de akkompagnere en liten godsak fra Haugen gardsmat som jeg fikk med meg hjem en bit av fra utsalget deres på Bondens marked. To be continued!

You Might Also Like

 • Bjørnar B. Waage 7. november 2012 at 20:44

  Så kjekt å se du bruker oppskriften min og referer til nettstedet mitt 🙂

  • trrrine 8. november 2012 at 10:33

   Takk for oppskriften må jeg jo si, og æres den som æres bør:)

 • Sasha 23. oktober 2015 at 06:26

  For en delikat blogg! Jeg er stadig på leting etter glass å oppbevare mat i – hvor har du fått tak i dine?

  • Oliven&Sjokolade - Trine 23. oktober 2015 at 15:04

   Takk! Så hyggelig med komplimenter:)

   Akkurat dette glasset kjøpte jeg i Berlin for flere år siden, men jeg tror Rafens fører noe lignende. Ellers så selges det jo ofte gamle Norgesglass på Finn, eller nye på Christiania Glasmagasin.