Diverse

Jeg har vært i Mathallen. Har du?

5. oktober 2012

Mitt første måltid i Mathallen ble en hjorteburger med kantareller og nydelig grovt brød fra I Kongens Hage, og verken smaken eller servicen skuffet!

Og førsteinntrykket av hallen som helhet etter første besøk? Sommerfugler i magen og fryd for det som kommer framover.

Særlig sjømatforhandlerne imponerte både i størrelse og variasjon i utvalg, og Stangeriet hadde produkter jeg ikke har sett fra dem andre steder; som olivenoljeperler og nydelige fylte kyllingbryst. I Kongens Hage bød på røkt andebryst som jeg ikke klarer å beskrive, den må oppleves på egenhånd. Så godt! Og de selger kanin, som jeg gleder meg veldig til å teste. Husets har spennende tørrvarer og øl-utvalget på serveringsstedene i hallen er en fryd.De har tidligere annonsert en ølbutikk som jeg ikke fant, men det er flere av butikkene som ikke åpner før den 12. så jeg må bare smøre meg med litt tålmodighet. Jeg regner med å oppdage flere favoritter i løpet av høsten.

Selv om jeg er storfornøyd, fanboy og fast kunde av hallen allerede er det også noen ting jeg ikke synes var så bra.

Det er synd at flere av diskene er så høye at det er vanskelig å få en ordentlig dialog med de som står bak, og som gjør det vanskelig å se utvalget ordentlig. Melkerampa til Tine hadde jeg tro på, men de presenterte denne dagen bare varer som jeg kan få tak i på Meny. Og grønnsakshandleren var skuffende etter å ha blitt vant til utrolige grønnsaker på Matstreif og Bondens Marked i høst. Hvor var de lilla gulrøttene, den økologiske hvitløken, broccolinien? Jeg skulle ønske de hadde de grønnsakene jeg ikke får tak i hos grønnsakshandleren på hjørnet.

Men for all del, jeg har klokketro på at dette her blir bra når de åpner offisielt, og er over den første innkjøringsperioden. Når jeg var der på tirsdag hadde de tross alt hatt åpent i underkant av seks timer. Noen driver fortsatt og maler vegger, andre har åpnet men ikke fått alle varene. De som jobber der har ikke blitt helt varme i trøya, og konseptet med å ha en dialog med kunden har forsvunnet fra norsk kultur de siste årene og det tar litt tid å bli fortrolig med det igjen. Vi må bare være åpne og imøtekommende. Noen måneder med innkjøring må vi regne med, og jeg tror vi som kunder har muligheten til å påvirke utvalg og format framover.

Jeg er også spent på om det blir samarbeid mellom de ulike butikkene etterhvert som Mathallen er over startfasen og inne i en normaltilstand. Det kuleste er jo å kunne gå til Den Blinde Ku for å kjøpe ost til en snackskveld og få veiledning av de bak disken om skinka som de har hos Mat fra Valdres og kjeksen hos Husets som passer til, og det bisarre surøl’et som du burde nyte til.

Nysgjerrig, eller lurer på hva du skal gjøre i helga? Gå inn på Mathallens nettside for overordnet program for hva som skjer framover og på deres Facebookside for beskrivelse av enkeltarrangement.