Tilbehør

Paprikahummus

27. august 2012

Jeg elsker hummus! Og derfor lager jeg det ikke så ofte..

Hjemmelaget hummus er så absolutt sunt, med riktige karbohydrater fra kikerter og godt fett fra olivenolje og tahini. Dessverre er det litt for kaloritett for mitt eget beste. Jeg kan lett spise opp en hel porsjon på egenhånd, som blir omtrent en desiliter olje i tillegg til alle kikerterne, og da er det ikke rom for mange andre komponenter i middagen den dagen.

Ett triks for å gjøre hummusen lettere er å erstatte noe av kikertene med en grønnsak. Da blir kaloriene tynnet ut og jeg kan spise hummus litt oftere. Eller jeg kan spise litt mer. Først ut: paprika.

Du trenger en boks eller pakke kokte kikerter. Jeg bruker ICA sine «I love Eco» kikerter som kommer i kartong. Jeg bruker stavmikser for å mose sammen kikertene med litt vann, og når den er grovhakket har jeg i 2-3 grillede hermetiske paprika, og et stort hvitløkfedd. Kjør til en jevn masse med stavmikseren. Grill gjerne paprika selv om du har tid, men de på glass smaker ikke så verst så har jeg det travelt er det bra nok for meg. Rør inn en spiseskje tahini og opptil en dl. olivenolje, gjerne en kraftig en. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og spisskummin.

Kjapt og enkelt, og smaker veldig godt!

Denne oppskriften gav hummus til to skåler av størrelsen på bildet. Den ene spiste vi til grillet svinebiff og grønnsaker, og den andre står i fryseren og skal brukes til dip eller i pitabrød en annen dag.