Bakst

Sitronbrownies

23. august 2012

Dette er siste innlegg fra den store bursdagsfeiringen. Puh, det ble en matfylt helg med treretters middag og kaffeslabberas med kaker og is og jeg har kost meg masse både med forbredelser og gjester.

Da vi var i Irland i sommer spiste Prøvesmakern en veldig god lemon-slice på en liten øy på vestkysten. Vanligvis består lemonslice av en mørdeig i bunn med et curdbasert fyll på toppen, og balanserer på kanten av for søtt til å være godt for min del. Denne var mer som en brownie i form og konsistens, og veldig god. Ikke for søt og klissete, men saftig og frisk samtidig som den tilfredsstiller den fudgy klissete konsistensen som er det beste med brownies.  Jeg prøvde meg fram med en oppskrift, og selv om den ikke ble helt lik den vi fikk på Fishermans Cottage var den veldig god på en varm sommerdag.

Oppskriften gir ca. 25 små «brownies»
Skall fra 3 sitroner
1 1/2 cups sukker
3 store egg, romtempererte
1/4 ts mandelekstrakt (kan utelates)
3 ss ferskpresset sitronsaft
1 1/2 cups hvetemel
1/2 ts salt (utelates hvis du bruker saltet smør)
227 g smeltet smør

Sett ovnen på 175 grader.

Bland sammen sitronskall og sukker i en bolle og la det stå en liten stund så sukkeret får trekke til seg oljene fra sitronskallet. I en annen bolle blander du egg, mandelekstrakt og sitronsaft med en håndvisp. Tilsett mel, salt og smeltet smør til sukkeret, og bland godt sammen. Ha dette oppi eggene og rør sammen.

Stekes i 30-35 minutter midt i ovnen, til den er fast på toppen men fortsatt litt myk under. Stek den heller litt for lite enn litt for mye, og la den kjøle seg helt ned så de mindre stekte områdene får satt seg.

Bland sammen 1 1/2 cups melis og 1/4 cup sitronsaft til glasur og ha over kaka når den har blitt kald. Sett i kjøleskapet en halvtimes tid så glasuren får satt seg før du skjærer opp små firkanter.