Diverse

Som julaften og bursdag på en gang!

19. august 2012

Det er hva som venter oss 2.oktober når Mathallen på Vulkan åpner!

Tusen takk til Ina&Ina fra Matbloggsentralen og Mathallen som stelte i stand et fantastisk arrangement for oss matbloggere i går. Jeg trodde ikke det var mulig å glede seg enda mer til å få en mathall i Oslo, men etter å ha hørt hvor fantastisk engasjert de som er involvert i prosjektet er i mat, og kulturen de ønsker å skape rundt det hele ble jeg ordentlig imponert.

Andre har tatt bedre bilder enn meg som bare loket rundt med iPhonen min, så det jeg gir deg fra Matbloggtreffet er dette:

Hvorfor skal du bruke Mathallen?

(eller heller hvorfor du skal bruke Mathallen)

Som mat- og råvareentusiast gleder jeg meg allerede vilt til Oslos nye Mathall åpner og blir en del av hverdagen min. Jeg har fulgt spent med på Facebook etterhvert som leietakere har blitt lansert og tenkt at dette er gode konsepter som passer godt sammen og vil gi sjel til hallen.

Det jeg ikke hadde tenkt over, men fikk se på Matbloggtreffet, er hvor entusiastiske utbyggerne er! De som faktisk bygger hallen og leier ut plass er ikke bare interessert i håve inn penger på gourmetmat, de vil skape en møteplass i Oslo hvor vi kan ta råvarene og mattradisjonene våre tilbake. Idealistisk ja, men du kan være med på å realisere det!

I Mathallen blir det intimt, men åpent. De som står bak disken har kunnskap om maten de selger, og maten til de i nabodisken. Sesongvarer vil være i fokus. Du kan ta turen dit for å handle, spise middag, lære, få en god samtale, bli inspirert og for å føle på den gode stemningen bygget gir. Mathallen er for både proffbransjen og private. Hvor kult er det ikke å handle fisk fra samme disk som Hellstrøm?

Blir det dyrt å handle i Mathallen? Du kommer nok til å bruke mer penger der enn du ville gjort på Rema, men dyrt er ikke riktig ord. De sier de skal være konkurransedyktige på pris, og ha varer som er like billige som i dagligvare. De er likevel et supplement og ikke en konkurrent til nærbutikken. Du får ikke tak i TineMelk og Norvegia i skiver her. Men når du oppdager kvaliteten på varene og iveren til produsentene kommer du til å kjøpe mer. Du kommer til å bli en matentusiast.

Tenk på hvor mye energi og penger du bruker på andre innkjøp enn mat. Bil for eksempel, eller en fancy fiskestang. Der har du en formening om at kvalitet er viktig, den skal gi glede ved bruk og du er villig til å betale for det. Bensin til bilen er jo skamdyrt. Men når det gjelder maten vi putter i kroppen, som er drivstoffet vårt, er vi Nordmenn (ja, jeg skjærer alle over en kam) mest opptatt av å få den billigste kyllingfileten, uavhengig om den er proppet full av veksthormoner for å vokse fort så det blir plass til en ny i buret. Matglede og kunnskap om råvarene våre er en tradisjon vi er i ferd med å miste, og i Mathallen kan vi ta den tilbake!

Mathallen vil ikke overleve uten kunder, derfor skal nettopp du dra dit regelmessig etter at de har åpnet. Vi trenger tid for å få hallen inn i hverdagen til folk, og i starten må vi derfor være bevisste og bruke den aktivt. Mange mennesker har jobbet hardt i flere år for å gi oss Mathallen, og nå er det vårt ansvar å ta vare på den.

Har du det travelt etter jobb? Sving innom og spis en kjapp middag med de beste råvarene Oslo kan by på. Gjør Mathallen til en del av din rutine, ikke la det blir en sjelden destinasjon eller spar den til en spesiell anledning.

Du fortjener god mat hver eneste dag!

The Kitchn Queen, Annica om Mat og All About Eva har allerede postet innlegg med masse fine bilder så ta turen innom der for se herlighetene mathallen kommer til å by på.

Og gled deg!

Ord kommer til kort når jeg skal beskrive entusiasmen og gleden blant menneskene på bloggtreffet i går. 20 av 28 leietakere i hallen stilte opp med masse god energi og nydelige smaksprøver. De var oppriktig stolte av det de serverer, og var som en familie seg innad allerede. Utstillerene var mer enn villige til å prate om butikken sin, råvarene, oppskrifter og jeg hadde flere fine samtaler om hva jeg trodde jeg kom til å kjøpe i Mathallen, og hva som kom til å bli vanskeligere å konkurrere med andre handlesteder på.

Det var veldig kjekt å få satt fjes på noen av bloggene jeg støtt og stadig er innom, og jeg oppdaget mange nye. Veldig stas å treffe Trine, matbloggeren med stor M og Maria fra Marias Salt og Søtt som var de første norske bloggene jeg oppdaget for noen år siden. Matmisjonen og ENEstående mat var også med på både bloggtreff og middag, og de har gjennomførte konsepter på bloggene sine som er veldig inspirerende. Ferske(n)muffins kjente jeg igjen fra Ukens matblogger og fra flere av oppskriftene i Utfordringene, men noen nye for meg var E-stoff fri, Lizas Matverden, Momsemat, Kokeboka mi og Pappa Kan. Verdt en titt!