Kaker & Paier

Hurra for meg! -og bursdagskake

13. august 2012

Hipphipphurra jeg har bursdag!

Siden bursdagen faller på en mandag ble hele helga brukt til feiring. En gyllen anledning til å teste ut nye oppskrifter som ligger på vent, og familien stiller velvillig opp. Utfordringen min er, som alltid, å plukke ut et begrenset antall oppskrifter fra den store bunken!

Jeg var så heldig å få besøk av nærmeste familie fra Haugesund til anledningen, foreldrene mine og søs med mann og barn, og de fikk være prøvekaniner for bursdagsmiddag bestående utelukkende av retter jeg ikke hadde prøvd meg på før: ceviche (aldri spist men vært veldig nysgjerrig på), kyllinglår i jerngryte (blir det noe spennende da?) og tiramisushi (full av fallgruver). Og det ble en smakssuksess!

Ingen bursdag uten kake(r), og til bursdagsprosecco og kaffe på søndag kom også familien til Prøvesmakern for å feire. På bordet stod hjemmelaget kiwi-is og kakaosorbet med sjokoladetrekte iskjeks, sitronbrownies, og selvfølgelig en bursdagskake. En god, gammeldags sjokoladekake finner jeg uimotståelig så det var et naturlig valg!

Til den store bursdagskaka hadde jeg lyst å lage en helt vanlig sjokoladekake med sjokoladeglasur på, som i «gamle dager». Det klarte jeg bare nesten å gjennomføre, for jeg klarte ikke dy meg og la inn en liten twist i form av blåbær. Det er langpannesjokoladekake stablet i tre lag, med blåbærcurd og mammas sjokoladekrem i to lag i midten. Blåbær har jeg plukket spist mye av i barndommens sommerferier på landet, og sammen med sjokoladekremen som jeg husker fra nesten alle bursdager hjemme på vestlandet (og besøk) ble det smak av deilige sommerminner.

Kakeoppskriften har jeg lånt herfra herfra , blåbærcurd skal jeg legge ut oppskrift på en annen dag, og mammas sjokoladekrem forblir en familieoppskrift enn så lenge.

Ha en strålende dag!