Tilbehør

Potetsalat med squash og dill

3. juli 2012

Det finnes virkelig ingen grunn til å kjøpe ferdig potetsalat i butikken. Denne kan røres sammen mens grillen varmes opp, og smaker friskere og bedre enn de ferdige pakkene som er fulle av konserveringsmidler.

Til seks personer brukte jeg like i underkant av 1 kg små amadinepoteter. De minste potetene delte jeg i to, og de litt større i tre. Kok opp godt saltet vann og kok potetbitene til de begynner å bli møre men fortsatt er faste. Med små biter tar det bare et kvarters tid.  Når potetene er ferdigkokt bør de kjøles litt ned, så jeg har de over i en vid tupperwareboks og setter de i kjøleskapet.

Imens rører jeg inn sitronjuice, salt, pepper og en god olivenolje (Pollichino) i en boks med lett Créme Fraiche. Smak til for å få den riktige balansen mellom syre og fett.
Bruk en ostehøvel og skjær tynne skriver med squash som has oppi potetene. Skjær opp løk (1/2 stor salatløk eller gul løk, eller 3-4 sjalottløk) og ha oppi med potetene og squashen. Vend creme fraicheblandingen inn, og ha over hakket fersk dill.
Får den stå en times tid blir den best, men det går fint an å spise den med en gang.
Kjempegod til all grillmat, både kjøtt og fisk!