I kokeboka Kaker & Paier

Nugattibrownies med hasselnøtter

1. juli 2012

Tittelen på innlegget taler for seg selv i grunn, dette er brownies med Nugatti istedet for sjokolade i røra. Jeg hadde de med på jobb, og fikk den hyggelige tilbakemeldingen «dette er den beste brownies’en jeg har smakt!».

Jeg liker at brownies er så lett å smelle sammen på kjøkkenet. Alt lages i én bolle og det er ikke noe glasur som må lages eller kake som må kjøles ned for pynting.

Disse smaker best om du steker de pitelitt for lite, og lar de stå til dagen etterpå før du skjærer de opp. Når det er sagt, må jeg innrømme at akkurat det er veldig vanskelig å gjennomføre! Det er like greit å bare steke litt av røra i lave muffinsformer sånn at man får smakt, i stedet for å gå å snikskjære biter av kaka som burde få stå i fred for at innsiden skal sette seg. For ja, det skjer.

Mens ovnen varmet seg opp, brukte jeg den til å riste noen hasselnøtter. Legg en god håndfull nøtter på et stekebrett og gi de ca 15-20 minutter på 180 grader. Da begynner skallet å løsne og du kan gnikke det av med litt kjøkkenpapir.

113 g usaltet smør
200 g  sukker
2 egg
1/2 ts salt
290 g Nugatti (eller annet hasselnøttpålegg)
100 g mel
2 ss kakao
3 ss sterk kaffe

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i egg og salt og bland godt. Ha i nugatti og kakao, og rør inn melet tilslutt. Legg noen nøtter på toppen om du har lyst.

Stekes i 25-30 minutter, avkjøles helt i forma og skjæres så i biter.