Bakst

Mini-lakrissvinger

10. juni 2012

Forsøket med lakrissirup i boller gikk ikke så bra, men nå har jeg fått tak i lakrispulver fra Johan Bülow og det gjorde stor forskjell. Dette vil jeg kalle ordentlige lakrissvinger!

Lakrispulveret holder seg inni bollene, men smelter litt inn i deigen, mmmm.

Deigen er den samme som jeg brukte til jordbærbrioche. Når den er ferdighevet kjevler jeg den ut som når man lager kanel i svingene, pensler den med smør, og strør over sukker og lakrispulver. Deigen rulles sammen til en pølse og så skjærer jeg opp snurrer som får heve i 30 minutter på benken før de stekes på 180 grader i 10-12 minutter.

Jeg lagde små munnfuller i stedet for vanlige boller siden jeg bare skulle teste ut hvilken mengde lakrispulver som er riktig, men jeg likte utseendet og kommer nok til å lage denne varianten seinere også. Siden smaken er litt spesiell holder det kanskje med en liten smakebit for mange. Mengden lakrispulver er vanskelig å angi. Jeg tok nok litt godt i, for selv om jeg syntes det var godt syntes Prøvesmakern det var litt for overveldende lakrissmak . Hvis du skal lage disse må du nesten prøve deg fram, men jeg anbefaler å blande lakrispulveret med sukker før det strøs på og kanskje ha litt mindre lakris enn du ville hatt kanel.

Er du en lakriselsker må du få tak i lakrispulveret fra Bülow, bare å åpne boksen og kjenne på aromaen er helt himmelsk så flere eksperimenter med denne kommer garantert framover.