Tilbehør

Søtpotetsalat

11. mai 2012

Dette er en salat som er veldig god til grillmat og den kan serveres lunken, eller kald hvis du vil lage den på forhånd. Den krever litt planlegging, for søtpotet og paprika må grilles eller stekes en halvtimes tid og deretter få kjøle seg litt ned. Du kan enten steke disse på grillen og etterpå grille resten av måltidet mens salaten får kjølt seg ned, eller bruke steikeovnen. Den kan gjerne stå å trekke inn vinaigretten i kjøleskapet med folie over en god stund dersom du har lagd den klar på forhånd, det blir den bare enda bedre av. En super rett å ta med seg i spleiselunsj til 17.mai eller til grilling i parken, og jeg lover at den vil imponere med sine klare, kraftige smaker.

Nok til 4 voksne som tilbehør:

1 svær søtpotet eller 2 medium, kuttet i terninger
3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
1 rød paprika i biter
1 grønn paprika i biter
3 vårløk
En god håndfull fersk koriander, hakket
En god håndfull fersk mynte, hakket
Salt og pepper

Vinaigrette:
2 ss hvit eddik (jeg bruke eddik med oreganosmak)
1 ss brunt sukker
raspet skall av en appelsin
2 ts grov sennep
0,5 dl olivenolje

Snu søtpotet og paprika i litt olje, salt og pepper og stek møre, enten på grill eller i ovn på 225 grader. Tiden avhenger av størrelsen på bitene, men ca 30 minutter. La potetene kjøle seg litt ned før du har de i en bolle med resten av ingrediensene. Bland sammen vinaigretten og vend inn. Grønnsakene kan du tilpasse etter hvor mye du tror dere kommer til spise.

Verre er det ikke, og det smaker nydelig!