Diverse

Kjøkkenhage i byen

5. mai 2012

Det nærmeste jeg kommer grønne fingre er egentlig en knallgrønn neglelakk som står i en hylle på badet, men i år skal jeg anlegge kjøkkenhage på terrassen med friskt mot. Jeg startet med å så frø som må spire inne i begynnelsen av april, og nå er de snart store nok til å plantes om i potter. Nå i mai må de nok stå inne mesteparten av tia, men kan settes ut på dagtid dersom det er varmt og solfylt ute.

Når jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk på å dyrke mine egne grønnsaker var det to kriterier som bestemte hva jeg skulle plante: enten noe jeg spiser veldig mye av, eller noe jeg spiser lite av som alltid kommer i store forpakninger i grønnsaksdisken på butikken. Også markjordbær da, det sier nesten seg selv.

Inne har jeg spiret kirsebærtomater (det spiser jeg nesten hver dag), og to forskjellige typer markjordbær. Resten kan plantes direkte ut i slutten av mai: spinat, persille og bladsalat.

Jeg blir kjempefornøyd hver gang den lille spiren strekker seg en centimeter, og gleder meg som en unge til å plante om, og ikke minst til å høste utpå sensommeren. Stay tuned!

Krukker, lecakuler, plantejord og frø er det du trenger for å komme igang. Jeg kjøpte frø fra impecta.se, og tok en razzia på Plantasjen for resten.

Jeg bruker en bok som heter Hannah’s hage som min gartnerbibel, der står alt jeg lurer på enkelt forklart.