Tilbehør

Hvit bønnekrem med rosmarin

29. april 2012

Dette er en kremete dip som ligner på hummus i konsistens men er laget på hvite bønner, sitron og fersk rosmarin. Den passer glimrende til aspargespinnene i forrige innlegg, som pålegg eller til potetgull. Den var ikke så god til kylling, men til røykelaks eller rå salma tror jeg den vil fungere bra. Det er store muligheter for variasjon i krydder her, så eksperimenter og se hva du ender opp med.

Bønnedip med sitron og rosmarin

1 boks cannelinibønner,
1-2 hvitløksfedd
En håndfull fersk rosmarin
Skall og juice av 1 sitron
2 ss olivenolje (gjerne en skarp en, med urtepreg)
salt og pepper

Skyll bønnnene godt. Ha alle ingrediensene i en beholder og mos dem med stavmikser til du får en fin puré (eller i foodprocessor hvis du har det). Jeg hadde noen veldig store hvitløksfedd og syns resultatet ble litt skarpt i smaken så jeg tilsatte litt mer olivenolje og 2 ss kesam. Det er et triks du kan ha i bakhodet, men den fungerer like bra uten.