Diverse

Sprø aspargespinner

28. april 2012

Ukens utfordring på matbloggsentralen passer utmerket til lørdagskosen, asparges! I kveld lagde jeg knasende sprø pinner av asparges rullet inn i filodeig som på innsiden er penslet med olivenolje og drysset med parmesan og urtesalt. Filodeig kjøper jeg frossen i butikken, og den må tine noen timer før du kan sette igang.

Start med å forvelle aspargesen lett og hvis du vil kan du skrelle den, men jeg synes ikke det er nødvendig.

Brett ut et ark med filodeig på bordet, pensle med olivenolje og dryss over revet parmesan i et tynt lag sammen med litt urtesalt eller andre krydder. Skjær til deigen så den passer lengden til en asparges og rull den rundt 3-4 omganger. Dette kan gjøres flere timer i forveien, bare oppbevar de ferdig rullede aspargesene i kjøleskapet så lenge. Når du er klar til å servere, steker du dem i ovnen på 225 grader eller på grill i ca 15 minutter. Dryss litt revet parmesan over mens de fortsatt er varme og server umiddelbart.

Jeg brukte disse som tilbehør til grillmat, sammen med en frisk hvit bønnedip som det kommer oppskrift på seinere. Sprø på utsiden, og møre inni med en rund smak av parmesan og asparges. Kjapt, enkelt og anbefalt!

You Might Also Like

 • Magne D. Antonsen 4. mai 2012 at 16:18

  Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 • musicismyambition 5. mai 2012 at 22:10

  Det så kjempe godt ut skal prøves en gang =)

 • Therese Anti 7. mai 2012 at 12:39

  Må prøves 😀

 • Oliven&Sjokolade 7. mai 2012 at 19:57

  Ja, det synes jeg dere skal, og de er ekstra gode med bønnedip til. Gjestene jeg serverte dem til var hvertfall veldig fornøyde!

 • fjompenissen 7. mai 2012 at 21:42

  Yummi 🙂

 • Ingunn 7. mai 2012 at 22:34

  Dette ser fristende ut og ganske å enkelt å lage. Gleder meg til å prøve selv.