Brød

Improviserte knekkebrød

23. april 2012

Oppskrift på hjemmelagde knekkebrød finnes overalt på internett, men når du først har lagd det én gang trenger du ikke oppskrift lenger. Bare husk hvordan konsistensen skal være, og juster væske og tørrvarer underveis. I går kveld lagde jeg knekkebrød av alt det gode jeg fant i skapet, og det gikk helt strålende!

Jeg brukte omtrent like mye frø som mel og kli, men kunne godt hatt mer. I knekkebrødene er det:

 • finmalt svedjerug fra Holli mølle
 • grovt rugmel
 • havregryn
 • havrekli
 • fiberhusk
 • hele bokhvetefrø
 • svarte sesamfrø
 • solsikkefrø
 • linfrø
 • valmuefrø
 • kanel (ganske mye, det setter mindre smak enn du tror)
 • honning
Bland alt det tørre godt sammen, og ha i lunkent vann gradvis inntil konsistensen er riktig. Hvis du bruker fiberhusk, vær obs på at den suger til seg mye vann og gjør deigen geléaktig. Jeg synes det gjør deigen lettere å fordele utover, men den må få stå i en ti minutters tid etter du har rørt alt sammen slik at fiberhusken får utvidet seg. Da måtte jeg tilsette enda litt mer vann, omtrent en dl ekstra. Jeg fordelte noen klædder med deig utover et bakebrett, trykket dem flate og stekte på varmluft på 150 grader i ca en time.

Neste gang lurer jeg på om jeg skal prøve med litt kakao i deigen?