Bakst

Melt-in-your-mouth buttermilk chocolate cookies

23. oktober 2010

Etter søndagskaffen forrige helg satt jeg igjen med rester av vaniljekrem, skummet kulturmelk og kremostglasur. Vaniljekrem og glasur ble selvfølgelig skoleboller, men for å bruke opp kulturmelka trengte jeg noen nye oppskrifter. En kopp gikk til maple-bacon buttermilk pancakes som jeg hadde til middag, resten gikk i deilige sjokoladecookies som jeg fant i et søk på tastespotting.com. Jeg er egentlig ikke så glad i mørke sjokocookies fordi de ofte blir veldig kraftige i smaken, men foretrekker heller lyse cookies med sjokoladebiter i. Kulturmelka i disse gir en syrligere smak som jeg synes fungerer godt.

De er nesten som brownies i cookieform, myke i midten og seige i kantene. Og hvis du sniker deg til å spise en før de er helt avkjølt er det flytende, varme sjokoladebiter som gjemmer seg inni der, mmmmm….

2 cups (220g) hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts maldon salt
1/2 cup (113g) smør
3/4 cup kakao
2 cups (400g) sukker
1 ts vanilje
2/3 cup skummet kulturmelk
2 cups sjokoladebiter

Bland mel, natron og salt i en bolle, mens du smelter smøret i en gryte eller i mikrobølgeovn. Rør kakao inn i det varme smøret, og ha så i sukker, vanilje og melk. Rør i melet, og ha i sjokoladebitene tilslutt (jeg brukte Hershey´s premier chocolate chips). Sett deigen i kjøleskapet en halvtime, mens du forvarmer ovnen til 175 grader. Bruk en is-skje til å lage baller av deigen og sett på bakebrett med god avstand i mellom.

Stek i 10-12 minutter, pass på så du ikke steker dem for lenge, de skal være litt myke i midten når du tar dem ut av ovnen. La dem kjøles ned på brettet i noen minutter før du flytter dem over på en rist og lar dem kjøles helt ned der.

Spis!

Til bollene prøvde jeg ut Manuelas oppskrift på Amerikanske Cinnamon rolls og la til en dæsj vaniljekrem på toppen, men ble litt skuffet over at deigen var så kompakt i forhold til den smidige gjærdeigen jeg er vant til å lage. Jeg lurer på om oppskriften krever en kjøkkenmaskin til å elte deigen for deg, eller så hadde jeg for mye mel i. Det er nødt til å bli en nytt forsøk med dem oppskiften seinere, og da kommer det flere bilder. For selv om ikke jeg var helt fornøyd med resultatet, fant ikke prøvesmakern noe galt med dem og smakte på opptil flere boller for å bekrefte dette.

Denne er fylt med smeltet smør, sukker og kanel som en vanlig kanelbolle og så har den fått en dæsj vaniljekrem i en fordypning på toppen. Neste runde blir det ruller fylt med appelsinzest, smør og sjokoladebiter!