Diverse

Matstreif

4. oktober 2010

Jeg har vært fast besøkende på Bondens marked i flere år, først i Trondheim og nå i Oslo. Det finnes ikke noe bedre å gjøre en lørdag formiddag enn å tusle mellom boder der lokale produsenter gjerne deler ut smaksprøver og slår av en prat, og jeg synes det er jevnt over høy kvalitet på det som selges der. Det er også mye nyskapning og spennende produkter!

I helga var det Matstreif på Rådhusplassen i Oslo, med et kjempestort Bondens Marked med produsenter fra hele landet. Jeg var innom både fredag og lørdag for å få med meg alt (og noe mer enn én gang).  Jeg nevner i fleng: økologisk gårdsis med plomme, rabarbra eller kanel, minst fem forskjellige typer lefser, tørkede traktkantareller, brunost med akevitt, hjorteburgere, spekemat i uendelige variasjoner , oster i mangfold, hjemmelaget sjokolade og mye mye mer.

Det var så mye jeg ville smake på og ta med meg hjem, men det skal jo spises opp også. Så det som ble med hjem i posen denne gang var:

  • varmrøkt kalkun med hickory og eple fra Gaalaas Røkeri.
  • rømme fra Avdem gardsysteri (som forøvrig også lager den tidligere nevnte brunosten).
  • hjortepølser med basilikum og soltørka tomat fra Fjermedal gård.
  • speket Akevittpølse fra  Galåvolden Gård på Røros.
  • Lefser fra Mor Sigfrids Bakst og Klingeling.

Kalkun og rømme er allerede fordøyd; skivet kalkun ble varmet opp og servert med poteter most med rømme og vårløk, stekte kantareller og parmesansky.

Hjortepølsene blir nok middag en dag til uka og lefsene skal nytes til kaffen en lat søndag. Akevittpølse deler jeg i biter og steker på middels varme før de topper tagliatelle med hvitvinssaus.

Får du lyst å smake?

Bondens marked kommer til Vibes gate den 16.oktober og Birkelunden den 30.oktober. Du kan også finne noen av produktene på FoodStory på Grunerløkka og Gutta på Haugen.