Kaker & Paier

Hummingbird cake

23. august 2010

Ferie betyr mer tid til kjøkkeneksperimenter, og med nye prøvesmakere rundt meg prøves det ut nye oppskifter. Som den amerikanske institusjonen (om jeg kan gå så langt å kalle den det) Hummingbird cake. Dette er en av de vanligste kakene i sørstatene, og en jeg har hatt lyst å lage lenge.
Kjøkkenet har midlertidig relokalisert pga ferien, og har i den forbindelse «nytt» og spennende utstyr å jobbe med. Se bare her:

Alle ingrediensene røres sammen i en bolle med håndmikser, og i motsetning til mye av det jeg lager er ikke denne så verst for livvidden.  Som betyr at man kan spise enda mere:)

Denne saftige herligheten inneholder knust ananas, most banan og nøtter, med en kremostglasur. I USA lages denne selvfølgelig som en dekadent 3-lags kake, men jeg nøyde meg med en tradisjonell norsk enlagsvariant, med glasur kun på toppen. Det var jo ikke en hel byggeplass jeg skulle mate heller.Det er vanskelig å beskrive smaken av Hummingbird cake, det er ingen utpreget fruktsmak, men den er saftig og frisk.

Oppskriften er lånt fra Paula Deen, en helt utrolig baker. Skulle du snuble over andre oppskrifter med hennes navn på vil jeg absolutt anbefale dem. Denne finner du her, jeg halverte ingrediensene og brukte en vanlig rund springform.

Jeg gjorde noen endringer i forhold til den originale oppskriften. Pecannøtter er jeg ikke så glad i, så jeg brukte valnøtter i stedet. I glasuren byttet jeg ut smør med tykk kokosmelk, og toppen pyntet jeg med hakkede macadamianøtter.

Dom:

Jeg hadde relativt høye forventninger til denne kaka, og den innfridde greit. Saftig og god, uten dominerende smaker, og definitivt annerledes enn de kakene jeg pleier å lage. Jeg vil kalle det et godt alternativ til gulrotkake. Siden en av mine faste prøvesmakere er nøtteallergiker kommer jeg nok ikke til å lage den altfor ofte, for jeg tror den ikke blir helt det samme uten nøtter. Men den er absolutt en ny favoritt: rask å røre sammen, lite oppvask og med mulighet for variasjoner. Prøv med forskjellige typer nøtter, en lett sjokoladeglasur, eller kanskje karamellkrem på toppen?