Bakst

Blondies

4. august 2010

Blondies er motstykket til brownies, seige kakebiter men med brunt sukker i stedet for kakao eller sjokolade. De er nesten som cookies i kakeform. Denne oppskriften går veldig fort å smekke sammen på kjøkkenbenken, og smaker best dagen etter.

Miks smør og sukker med en håndmikser til det er godt blandet sammen. Tilsett egg, kaffe oppløst i varmt vann og vanilje og miks til det såvidt har blandet seg. Bland inn mel, bakepulver og salt på lav hastighet.

Nå kan du tilsette ca 3 dl med biter av hva du vil!

 

Hvit eller mørk sjokolade, karameller, salte kjeksbiter, rester av potetgull, rosiner, tørket bær eller nøtter, det er bare til å være kreativ og prøve seg fram for å finne dine favoritter. Hvit sjokolade og macadamianøtter er en av mine.

Denne gangen blandet jeg inn chocolate chips, butterscotch chips,  biter av hvit sjokolade og en hakket Heath´s toffee bar.

 

Spre godsakene i en browniepanne, og dryss noen biter av hvasomhelst på toppen. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter. La den avkjøles helt før du skjærer den opp. Det er det ikke alltid jeg klarer.

Som nå for eksempel. Derfor er kakestykkene litt mørke og bløte i bunn. Men fremdeles gode, de hadde bare vær enda bedre om jeg hadde klart å vente litt til. Og dersom vi ikke hadde spist opp alle hadde de også vært veldig gode dagen derpå…

Blondies – basisoppskrift
1,5 cups hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts maldonsalt
113 gram smør
3/4 cup lys brunt eller muscavadosukker
1/2 cup sukker
2 store egg
2 ss espressopulver
2ss varmt vann
1 ts vaniljeekstrakt