Kaker & Paier

Crack Pie

19. juli 2010

Hvis du har vært innom noen amerikanske matblogger, har du sikkert sett denne oppskriften flere steder: Momofoku Milk Bar´s Crack Pie.

 

Momofoku er samlenavnet på flere restauranter i New York hvor David Chang er kokk og drivkraft, og Milk Bar er bakeriet deres. Der lager de deilige amerikanske paier, cookies og himmelhøye layer cakes. En av de mest omtalte varene deres er den fantastiske Crack Pie, som har fått navnet sitt fordi den er avhengighetsskapende!

Den kan best beskrives som en type karamellpai, og har veldig enkle ingredienser. Paibunn er laget av hjemmelagde havrekjeks som smuldres sammen med smør og brunt sukker, og trykkes ut i paiform. Fyllet er en blanding av sukker, brunt sukker, fløte, melkepulver og eggeplommer. Det er også maldonsalt i både kjeks og fyll, noe som gir et ekstra kick i smaken. Et stykke av denne er ikke bra for verken blodårer eller midje, men desto bedre for sjel og smaksløker:)

Oppskriften har jeg herfra:

http://dishingupdelights.blogspot.com/2010/03/momofukus-crack-pie.html

Først lagde jeg cookie-deigen og kjevlet ut til en leiv som stekes til den er gyllen. Kjeksen kjøles ned, smuldres opp, blandes med brunt sukker og smør, og trykkes ut i paiform.

Bland ingrediensene til fyllet i en bolle og hell over bunnen. En deilig blanding av sukker, smør, fløte og egg, mmmmm…

Jeg drysset noen mokkabønner over halve paien for å få litt bitterhet i mot alt det søte. Det var ikke så dumt!

La den ferdige paien kjøles helt ned. Dryss over et lag med melis så ser den enda bedre ut. Her rakk vi ikke å gjøre det før den var spist opp:)

Serveres som den er, eller sammen med frukt eller is.