Iskrem & Sorbet

Avocadoispinner – ikke bare én, men fire!

10. mai 2016

Jeg får lett hangups på mat jeg har sett bilder av, eller lest om et sted og så klarer jeg ikke tenke på noe annet før det er ute av systemet. De siste ukene har ispinner med avocado (her og her for eksempel!) poket hjernen min rutinemessig.

For å få det ut av systemet må jeg ganske enkelt få meg en avocadopinne. Og siden det ikke er noen isbarer i min umiddelbare nærhet som kan selge meg denne ispinnen jeg tenker sånn på, må jeg lage min egen.

Jeg hadde tenkt å bare lage én type, men så klarte jeg ikke bestemme meg for en kombinasjon av ingredienser og da ble det fire. To varianter er med sjokoladesmak, selv om det var de fine grønne ispinnene som startet hele dette prosjektet. Jeg lar jo ikke en sjokolademulighet gå meg forbi. 

Framgangsmåten er den samme for alle variantene: kjør ingrediensene til en jevn røre i blender og hell over i ispinneformer. Jeg har brukt økologiske avocado fra Rema1000 som er ganske små i størrelsen.

Fra venstre til høyre på bildet:

Avocado-  og kakaopinne søtet med dadler:
  • 1 liten avocado, 4 dadler uten stein, 1dl melk, 1 ss honning, 2 ss kakao, litt salt
Avocado- og limepinne:
  • 1 liten avocado, 100 ml kokosvann, 1 ts akasiehonning, saften av 1 lime, 1/2 ts flaksalt
Avocado-  og kakaopinne søtet med banan:
  • 1 liten avocado, 1 liten banan, 1 toppet ss kakao,  melk til passe konsistens
Avocado- og kokospinne
  • 1 liten avocado, 1 liten boks kokosmelk, 2 ss sitronjuice (smak til) , 1 ss akasiehonning

Hensikten med å lage flere forskjellige er så klart å kåre den beste, og her var det uenighet i heimen. Prøvesmakern gir sin stemme til kakaopinnen søtet med dadler, mens min favoritt ikke engang er på bildet. Jeg hadde nemlig ikke nok ispinneformer til all røra når jeg lagde de grønne pinnene, så jeg blandet sammen restene av de to, og fylte i en silikonform jeg hadde stående. Og det er min favoritt!

Jeg har ikke prøvd å gjenskape den enda, men tipper det blir omtrent sånn her:

Restepinnen
  • 1 liten avocado, saften av 1 lime, 1/2 ts flaksalt, 1 ss akasiehonning, 50/50 kokosmelk og vann til røra er som en tynn smoothie.

Da er jeg klar for is-i-parken-sesongen, og hjernen ledig for nye hangups.