Hovedrett

Gresskarspaghetti med bacon og kantareller

20. september 2015

Hvis du gjør et kjapt søk på «spiralizer» på Google på jakt etter oppskrifter vil du fort oppdage at her er det snakk om supersunn mat, gjerne fra rawfoodtilhengere, veganere og andre som promoterer en sunn livsstil.

Ikke at jeg har noe i mot dét, men jeg tenkte jeg skulle utvide utvalget av spiralizeroppskrifter med en middag som går i en litt annen retning. Så jeg tok min spiralizer og lagde gresskarspaghetti som jeg så vendte i fløte og blandet med en god dose bacon. Jepp.

Dermed fikk jeg (og Prøvesmakern) en middag som er både sunn (masse grønnsaker) og syndig (bacon og fløte burde man jo ikke spise hver dag). Balansert kost, er det ikke det ekspertene anbefaler?

God søndag!

Ps: hvis du har tenkt at du ikke har bruk for en spiralizer fordi det ikke frister med bare rå grønnsaker til middag, men ombestemte deg nå, kan du kjøpe en her (visstnok midlertidig utsolgt).

Ingredienser

  • 2 flaskegresskar
  • 150-200 g bacon i tykke skiver
  • 3-4 sjalottløk
  • 3 minipurre
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 håndfull grovhakket grønnkål
  • 1 dl oppløst økologisk grønnsaksbuljong
  • ca 150g mascarpone (omtrent en halv boks)
  • masse kantareller
  • 5-6 ss revet parmesan

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt halsen av flaskegresskarene, skjær av skallet og bruk en spiralizer til å lage «spaghetti».
2. Legg gresskarspiralene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Vend dem i litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett brettet i ovnen og la det stå i 12-15 minutter. Spiralene skal bli møre, men ikke så mye at de faller fra hverandre.
3. Del opp baconet i passende biter og stek i en panne. Ta baconet ut av panna, og legg i en bolle så lenge.
4. Kutt sjalottløk og minipurre i grove biter og stek i baconfettet til de begynner å bli møre.
5. Ha grønnkålen i panna sammen med finhakket hvitløk, buljong og mascarpone. Skru ned temperaturen og rør rundt så osten får smelte.
6. Grovhakk kantarellene, ha dem i panna sammen med det ferdigstekte baconet, og la alt surre et minutt eller to. Sausen skal nå ha tyknet litt. Smak til med salt og pepper.
7. Ta gresskarspiralene ut av ovnen, vend dem i sausen og så er du i mål.
8. Sett hele panna på bordet sammen med en skål revet parmesan til å drysse over.

Den nederste delen av flaskegresskaret kan ikke spiraliseres på grunn av kjernene. Det som er igjen etter jeg har spiralisert halsen kutter jeg i terninger, legger i fryseren, og bruker til gresskarsuppe en annen gang.