Iskrem & Sorbet

Avocadoiskrem-sandwich til frokost

25. mai 2015

Altså, på biltur forrige uke fikk jeg en idé. Tankerekken gikk omtrent sånn her: avocado er godt (hvordan jeg begynte å tenke på avocado mellom åkrer i Sverige vet jeg ikke) – mmm avocadotoast – lurer på om jeg skal lage is når jeg kommer hjem – avocadois! – iskremsandwich! – avocadoiskremsandwich? – is til frokost!

Avocadoiskrem smaker bare som kald avocado om jeg skal være ærlig, ikke kjempeimponerende, men jeg har ikke hatt det så gøy med å planlegge og lage frokost på lenge. Neste gang skal jeg imidlertid bruke brød i stedet for rundstykke, kjeven er fortsatt litt øm etter å bite over denne her..

Jeg må huske å leke med maten oftere, det er definitivt undervurdert tidsfordriv.

Ingredienser

  • 2 modne avocado
  • 0,5dl melk
  • 2 dl kesam
  • 1 ss limejuice
  • 1/2 ts flaksalt
  • 2 ss akasiehonning

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn masse.
2. Spe med litt mer melk om den er veldig tykk. Konsistensen skal være som tynn grøt.
3. Kjør i iskremmaskin til iskremen er fast, fyll i en vid beholder og sett i fryseren.
4. For å lage iskremsandwich: bruk en utstikker til å trykke ut to brødskiver (eller et rundstykke) og toast dem lett i en panne så det blir sprøtt. Mens det avkjøles til romtemperatur trykker du ut en skive av iskremen med samme utstikker.

Oppskriften er opprinnelig fra boken The Perfect Scoop, jeg har bare byttet ut sukker med honning og redusert mengden litt.