Hovedrett

Pasta med sitron, avocado og basilikum

30. april 2015

Det er ingen hemmelighet at jeg spiser mye pasta. Mest fordi det smaker godt, men også fordi det går fort å lage når jeg kommer sulten hjem fra jobb, og fordi variasjonsmulighetene er uendelige.

En sjelden gang lager jeg min egen pasta (kanskje blir det oftere om jeg vinner en pastamaskin hos Julie), men stort sett bruker jeg tørr pasta. Den beste pastaen kjøper jeg hos Gutta på Haugen (en som er pakket inn i gråbrune papirposer), men vanlig Barilla er ikke så verst det heller.  Til denne middagen brukte jeg Rema 1000 sin egen ferske spaghetti, og den var absolutt innafor hos meg.

Når blodsukkeret er lavt og tålmodigheten kort lager jeg pastasaus som jeg ikke engang varmer opp. Som denne: sitronsaft, avocado, hvitløk, olivenolje og masse basilikum går i blenderen og vendes inn i pastaen før servering. Masse smak, gode råvarer og mat på bordet i løpet av et kvarter.

Grunnen til at den eneste fargen på tallerkenen er grønn, er Madbloggerutfordringen #8.  Madbloggerutfordringen er et dansk initiativ hvor matbloggere fra hele Norden kan sende inn retter til et gitt tema. Det er ingen vinnere, bare en morsom greie og et felleskap, og alle bildene samles på Madbloggerutfordringen sin Facebookside. Temaet for runde 8 er å lage mat sentrert rundt én tilfeldig tildelt farge, og grønt var fargen jeg fikk. Den største utfordringen med grønt er at det er så mange råvarer å ta utgangspunkt i, og jeg har enda ikke bestemt meg for om dette blir retten jeg melder inn. Se opp for flere grønne oppskrifter i ukene framover!

For å se mine tidligere Madbloggerutfordringer, trykk her.

Ingredienser

 • 1 liten sitron
 • 2 godt modne avocado
 • 2 håndfuller fersk basilikum (nesten en hel potte)
 • 2 fedd hvitløk
 • 30 g parmesan
 • ca 0,5dl olivenolje (f.eks basilikumolje fra O&Co)
 • vann
 • salt og pepper
 • 400 g fersk spaghetti
 • 6-7 store asparges
 • gresskarfrø

Slik gjør du

1. Ha saften av en sitron, basilikumblader, hvitløk, parmesan, avocado og litt vann i en blender og kjør til en tykk puré.
2. Ha i olivenolje og pulsér til all oljen er blandet inn. Justér med vann (og evt. litt olje) til konsistensen er som en tykk suppe.
3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
4. Stek asparges i en grillpanne samtidig som pastaen koker, og ha i gresskarfrøene mot slutten for å riste dem lett.
5. Vend sausen inn i pastaen når den er ferdigkokt, og servér med asparges, gresskarfrø og noen ferske basilikumblader på toppen. Og noen drypp olivenolje såklart.

Servér gjerne med kylling eller laks om du vil ha noe kjøtt til.