Dessert Med O&S

Sjokoladefondant (med litt trøffel)

5. november 2014

Et sikkert høsttegn er at det blir lenger mellom innleggene her på bloggen. Det er mørkt når jeg spiser frokost og mørkt når jeg kommer hjem fra jobb, så fotograferingsmulighetene begrenser seg til helga siden jeg ikke har noe studio eller studiolys hjemme.

Men det er ikke bare en ulempe å måtte utnytte dagslyset. Denne sjokoladefondanten spiste jeg til lunsj forrige helg med den veldig gyldige unnskyldningen at jeg måtte utnytte daglyset om jeg skulle få delt oppskriften.

Og dette er en oppskrift som må deles.

Sjokoladefondant trenger vel ingen nærmere beskrivelse ? Det er en av Prøvesmakerns favoritter tror jeg, men fordi jeg blir så skuffa hvis jeg steker dem for lenge lager jeg det ikke så ofte. Nå tror jeg imidlertid jeg har knekt koden, og som en ekstra bonus har jeg laget dem med olivenolje som framhever sjokoladesmaken. Mon tro hva jeg skal finne på til lunsj neste helg?

PS: husk at det også legges ut oppskrifter på Tumblr’en min, helt uavhengig av dagslys!

Sjokoladefondant med (eller uten) trøffelolje

Nok til 4 (former, ikke nødvendigvis personer)

Ingredienser

  • 115g mørk sjokolade (min. 65%)
  • 50g usaltet smør (pluss litt til å smøre formene med)
  • 80ml mild olivenolje (f.eks. Mantinea fra O&Co)
  • 60g hvetemel
  • 100g sukker
  • 4 M/L egg
  • 3 Ts hvit trøffelolje

Slik gjør du

1. Varm ovnen til 180 grader.
2. Smelt sjokolade og smør i en gryte på lav varme. Rør av og til. Ta den av varmen når nesten alt er smeltet og la det kjøles ned litt.
3. Pisk sammen egg, sukker og mel i en bolle.
4. Rør olivenoljen inn i sjokoladeblandingen og hell den over i bollen. Bland sammen til en jevn røre.
5. Rør inn trøffelolje hvis du vil ha det i, og la røra stå i 10 minutter.
6. Smør fire små ildfaste former med rikelig med smør, og legg gjerne bakepapir i bunn.
7. Hell røra i formene, slå de litt i kjøkkenbenken for å få ut luftbobler, og sett de midt i ovnen.
8. Hvor lenge de skal stekes kommer an på hvor dype formene du bruker er, og hvordan ovnen din er. Jeg stekte mine i 11 minutter, og de siste tre minuttene stod jeg og fulgte med. De skal begynne å slippe kantene på forma, disse i midten og være akkurat faste nok på toppen til at du kan legge en finger på uten at den sprekker.
9. La fondantene hvile i 5 minutter før du vender dem ut på fat.