I kokeboka Iskrem & Sorbet

Belgisk blond jordbæris

20. juli 2014

Sommerferie del 1, som bestod hovedsaklig av sand mellom tærne og store mengder solkrem, er offisielt over. Havutsikten er byttet ut med PC-skjerm og bikini med antrekk som er mer passende for kontoret.

I disse dager prøver jeg å strekke følelsen av ferie så langt som jeg bare klarer. Det fine været hjelper jo, og i helga spiste jeg både frokost og lunsj på kafé slik man gjerne gjør når man er på tur. Når jeg er på jobb åpner jeg vinduer sånn at fuglekvitter og frisk luft kommer inn. Istedet for å venne meg tilbake til å spise frokost klokka sju, plukker jeg med meg frokost fra Blings på vei til jobb som jeg spiser litt utpå formiddagen.

Sommerfølelse er etter min mening synonymt med is, jordbær, og iskald øl. Jeg tok tre fluer i ett smekk med denne iskremen med saftige norske jordbær og fruktig belgisk øl i. Øllet tilfører kompleksitet i smaken, framhever fruktigheten i bærene og balanserer sødmen, uten at det smaker av øl.

Det var bare såvidt jeg rakk å ta bilde av herligheten før vi hadde spist opp alt. Det du ser på bildet er den aller siste kula, halvspist og halvsmelta, som sekundet etter den ble knipsa sklei ned i en mage.

Dette er sommer på boks.

Oppskrift fra The Beeroness

Ingredienser

  • 2 dl Nøgne Ø Blonde (eller annen fruktig belgisk blonde)
  • 200g Philadelphia Light
  • 200g sukker
  • 2 dl matfløte
  • 180g ricotta
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5 dl jordbær i biter

Slik gjør du

1. Ha øl i en mellomstor gryte, kok opp, og la småkoke i 12 minutter for å redusere væsken noe. Sett tilside for avkjøling.
2. Bland sammen sukker og Philadelphia i kjøkkenmaskin (eller med håndmikser) i 3-4 minutter til sukkeret er oppløst. Ha i ricotta, fløte og vanilje og bland godt sammen.
3. Hell i ølreduksjonen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet, og vend inn jordbærene tilslutt.
4. Hell smeten over i en mugge og sett i kjøleskapet i minst én time for at jorbærene skal sette smak på iskremen.
5. Kjør blandingen i iskremmaskin.