Iskrem & Sorbet

Fruktig saison-is

13. juni 2014

Den.Beste.Iskremen.Noensinne.

Memorer etiketten på bildet, ta med deg hjem en flaske neste gang du ser den på butikken, og lag denne isen. Bare gjør det.

Da jeg fant en oppskrift på iskrem med Saisonøl tenkte jeg at det bare var en morsom greie, så jeg ble tatt på senga over hvor utrolig god den er! Det er vanskelig å formidle smaken i tekst, men frisk frukt, bær og nybakt brød er noen av aromaene jeg plukker opp i hver eneste skje. Det er mulig det ikke kommer noen flere isoppskrifter fra meg denne sommeren, for denne kommer jeg til å lage igjen og igjen.

Vanligvis unngår jeg lett-produkter, men jeg ville at denne iskremen skulle bli lett og frisk og at smaken fra øllet skulle dominere. Derfor har jeg brukt lettrømme og lettfløte, og det gav en konsistens nesten som sorbet. Hvilket øl du bruker har alt å si for smaken, og India Saison fra Haandbryggeriet er det som gjør denne isen så god.

PS! Jeg har laget iskrem med øl før, nemlig en stout-is som var med i en utfordring på Matbloggsentralen, og tok førsteplassen slik at jeg vant den iskremmaskinen jeg bruker i dag.

Fruktig saison-is

Ingredienser

 • 2 Dl lettrømme
 • 2 Dl lett matfløte (eller vanlig matfløte)
 • 2 Dl sukker
 • 1/2 Ts salt
 • 1,5 Ss maisenna
 • 2 Dl Haandbryggeriet India Saison
 • 1 Ts revet sitronskall

Slik gjør du

1. Bland sammen rømme, fløte, sukker, salt og maisenna med en stavmikser til alt sukkeret er oppløst.
2. Rør inn øl og sitronskall.
3. Kjør blandingen i iskremmaskin.

Jeg fylte opp seks ispinneformer med litt av iskremen, og så ble det omtrent 5 dl i en boks i tillegg.

 

You Might Also Like

 • Hege 11. oktober 2015 at 17:03

  En spennende oppskrift som skal prøves til helgen. Lurer litt på om du har forslag til hva man kan servere av drikke til denne desserten? Den samme ølen som isen er basert på? En musserende, eller sterk vin?

  mvh Hege A

  • Oliven&Sjokolade - Trine 11. oktober 2015 at 17:41

   Så gøy at du vil prøve oppskriften! Jeg lagde den igjen for ikke lenge siden, denne gangen med vanlig matfløte istedet for lett, og da fikk iskremen bedre konsistens til å lage kuler av. Bare et lite tips der.

   Jeg har ikke servert denne som dessert etter et måltid selv, så jeg har ikke testet ut noe drikkekombinasjoner. Men jeg tenker at noe som er friskt og fruktig i smaken, og ikke for søtt, vil gå godt til. Hva som passer best er også avhengig av hva du har servert til rettene før desserten. Hvis du har en mørk øl med mye smak, eller en kraftig rødvin til hovedretten vil ølen som er i iskremen fort bli litt for lett og anonym å servere til selv om den i utgangspunktet passer bra. En fruktig musserende er kanskje det safeste, eller en deilig surøl fra f.eks Lindheim om du vil ha noe litt mer spenstig.
   Skriv gjerne tilbake hva du ender på og hvordan det passet!