Iskrem & Sorbet

Bounty-ispinner

1. mai 2014

Det er noe med is på pinne som gir meg en følelse av sommer som iskrem i skål ikke får til på samme måte. Selv om ispinner er tilgjengelig året rundt er det først på våren det føles riktig. Det er ikke det samme å spise en ispinne i sofaen i oktober som på en benk i sola i april. Ispinner er raske å lage selv, og mulighetene er uendelige.  Prøv bare å søke etter Ice Pops på Foodgawker for eksempel, og bli inspirert!

I fjor fant jeg en super form med ordentlige ispinner av tre på Amazon, og brukte den blant annet til å lage sjokolade-stoutpinner. Problemet med denne forma var at den var ganske stor, og ikke fikk plass i mitt allerede fulle kjøkkenskap. Det eneste stedet med ledig plass var i grunn stekeovnen, så jeg tenkte at «der kan den da bare ligge, og så tar jeg den ut når jeg skal bruke ovnen». Det tok to dager før jeg glemte at ovnen nå var oppbevaringsplass, og skudde på varmen for å lage middag. Resultatet kan du se i Instagramfeeden min.

Etter det ble det stopp i ispinneproduksjonen min, helt til jeg fant et nytt sett med former på Detaljer på Sagene forrige uke. Som den forrige har denne også pinner av tre, og siden den er mindre får den plass i kjøkkenskapet. Hurra!

Første ispinne ut: Bounty!

Den smaker akkurat som du tror, med masse kokossmak og mørk sjokolade utenpå. Litt mektig, men en smakfull start på årets ispinneproduksjon.

Ingredienser

  • 70g sukker
  • 1 Boks kokoskrem (også merket som kokosfløte eller coconut cream)
  • 1 Dl gresk yoghurt
  • 1-1,5 Dl finrevet kokosnøtt (fra en fersk kokosnøtt, eller bruk usukret kokosmasse)
  • 1/2 liten sitron
  • 120g mørk sjokolade

Slik gjør du

1. Ha sukkeret i en kjele og ha i litt vann. Vannet trenger ikke dekke sukkeret helt, men det må være nok til at sukkeret kan løse seg opp til en tykk lake. Kok opp, ta av varmen og rør til alt sukkeret er oppløst.
2. Visp sammen yoghurt og kokoskrem, og smak til med sukkerlake til du synes det er passe søtt. Sukkerlake som er til overs kan du oppbevare i kjøleskapet og bruke til neste runde med ispinner.
3. Skvis i saften fra den halve sitronen, og juster med litt mer sukkerlake om nødvendig.
4. Rør inn revet kokosmasse, og fordel røra i ispinneformer. La dem stå i fryseren over natta.
5. Smelt sjokolade over vannbad og la den kjøles ned litt så den ikke smelter isen. Dypp hver pinne i sjokolade og dryss litt kokosmasse over toppen.

Dette ble nok base til åtte ispinner, mens det er bare plass til seks i forma mi, så jeg satte det som var til overs i kjøleskapet til dagen etter. Da tok jeg første batch ut av forma, pakket de i plast og fylte forma med resten av basen.

Ispinnene kan oppbevares i fryseren som de er og trekkes i sjokolade like før servering, eller du kan ha på sjokoladen og så legge dem tilbake i fryseren. Legg dem lagvis med bakepapir mellom hver ispinne, og pakk en plastpose rundt.