Iskrem & Sorbet

«Brownie batter»- iskrem

3. april 2014

På et arrangement for en stund tilbake var det en Brownies-miks i goodiebagen jeg fikk med meg hjem. Kakemikser er ikke noe du finner i skapene mine til vanlig, men nå var da denne boksen her. Jeg kan jo ikke bare kaste den heller, så hva skal man finne på da?

«Pimp my kakemiks»- forslag nummer én: brownie-batter ice cream!

Dette er ikke min oppfinnelse, men en oppskrift som kommer fra to karer som heter Ben og Jerry. Jeg hadde en besettelse med Ben&Jerry i noen år (før jeg oppdaget hjemmelaget iskrem og gårdsis), og kakerøreiskremene var de sortene jeg forgjeves ventet på at skulle komme til Norge. Kakerøre er jo så godt!

Fordi det allerede er eggepulver og stabilisatorer i kakemiksen trenger du ikke styre med å lage iskrembase med egg. Det er bare å røre sammen ingrediensene og kjøre den i iskremaskinen. Resultatet er en myk og deilig iskrem som smaker skikkelig sjokolade! Det var faktisk så godt at jeg vurderer å teste oppskriften med forskjellige kakemikser framover, og risikere at folk jeg kjenner ser meg putte 1-2-3 kaker i handlekurven…

Og du! Hvis du føler deg litt vill og gal er det veldig godt å dryppe litt fruktig olivenolje over iskulene.

20140401-213310.jpg

Ingredienser

  • 250g browniemix (Regal brownies i dette tilfellet)
  • 2,5 Dl matfløte
  • 3,5 Dl melk
  • 3 Ss kakao
  • 1 Ss lys brunt sukker
  • salt

Slik gjør du

1. Kjør alle ingrediensene i en blender (eller med stavmikser) til alt er godt blandet.
2. Sett blandingen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
3. Følg instruksjonene til iskremmaskinen din. I min maskin blir ikke iskremen fast nok til å spises med en gang, så jeg må sette den i fryseren et par timer etter kjøring.