Dessert

Sjokolade- & Ostekakemousse

3. mai 2013

I det siste har jeg fantasert om ostekake. Fyldig, kremete, amerikansk ostekake, men jeg har ikke hatt tid eller tålmodighet til å bake den. Jeg må også ha en anledning skal jeg bake en sånn kake, hvis ikke blir det ostekake både til frokost og lunsj i dagene som følger.

Samtidig har jeg også hatt lyst til å lage dessert oftere, og dermed oppstod denne godsaken forrige fredag: en slags ostekake i mousseform. Det går raskt å røre den sammen, den fikk stivne mens vi lagde og spiste middag, og jeg kunne lage akkurat nok til to for å slippe rester.

En ting må jeg gjøre klart, dette er mye mer en ostekake enn en mousse, så er du ute etter en luftig og lett dessert etter en tung middag er ikke dette oppskriften du skal bruke.  Denne er mektig og rik, og en liten porsjon er nok. Det kan sammenlignes litt med å bare spise glasuren på kaka: det er den beste delen, men spiser du for mye er det fare for kvalme. Likevel, perfekt for å tilfredsstille ostekaketrangen denne kvelden.

Bærene bidrar med friskhet og syre mot den mektige moussen, og neste gang kommer jeg også til å legge noe knust sjokoladekjeks på toppen for å komplettere ostekakeopplevelsen og for variasjon i tekstur.

Oppskriften gir nok dessert til 4-5 små porsjoner. Jeg halverte den til oss to, og det var mer enn nok. God fredag!

Ingredienser

  • 2,5 Dl kremfløte
  • 200g kremost
  • 120g sjokolade
  • 1/2 Ts vaniljeekstrakt
  • 2,5 Dl melis
  • bringebær til pynt

Slik gjør du

1. Smelt sjokoladen i vannbad og sett tilside.
2. Pisk kremosten med håndmikser i en liten bolle så den blir myk og jevn. I en annen bolle, pisk kremfløten til stive topper.
Ha kremosten over i den piskede kremen og pisk sammen til en jevn masse.
3. Hell i sjokoladen i en tynn stråle mens du fortsatt mikser. Bland inn vaniljeekstrakt og melis tilslutt.
4. Fordel moussen i former og sett i kjøleskapet i 2-3 timer. Vil du ha bringebær blandet i kan du presse bærene litt ned i moussen før du setter formene i kjøleskapet. Ellers legger du dem bare på toppen ved serverking.