Hovedrett

Fylt søtpotet og barbequesaus

22. april 2013

Noen dager (i går for min del..) vil ikke kroppen ha noe annet enn junk. Magen skriker etter pommes frites og smeltet ost og nekter å nøye seg med en vanlig middag. Men det er ikke nødvendig å dra til nærmeste burgersjappe for å kjøpe ihjelfriterte poteter og smakløst prosessert kjøtt når det er så enkelt å lage dobbelbakte søtpoteter som du kan fylle med akkurat det du har lyst på (eller har for hånden).

Det krever selvfølgelig at du har noen ingredienser tilgjengelig i kjøleskapet eller fryseren: ferdiggrillet kylling, ost, noen grønnsaker, en ladning av barbequesausen som du finner oppskrift på lenger nede, og selvfølgelig poteter.  Sausen tar litt tid, men innebærer minimalt med arbeid, og jeg synes det er helt greit å ha en gryte putrende på ovnen mens jeg camper i sofaen.

Så her kommer oppskrift på middagen som tilfredsstiller junk-cravings, uten å ha noe junk i seg:

Sett på gryta med barbequesaus og la den koke i fred (eller lag den på forhånd og ha i fryseren in case of emergency). Del to søtpoteter på langs og stek i ovnen på 225 grader i 35-40 minutter med skallet ned.  Hakk opp en rødløk og mariner i litt sitronsaft mens potetene steker. Hell av sitronsaften og bland rødløk sammen med en hakket vårløk og litt fersk ingefær i en bolle.

Sjekk at potetene er møre ved å stikke en gaffel i dem, og ta dem ut av ovnen. Grav ut halvparten av kjøttet med en gaffel, bland sammen med grønnsakene, salt og biter av mozzarella og legg tilbake i potetskallene.  Vend biter av ferdiggrillet kylling i barbequesaus, legg på toppen, og avslutt med litt mer mozzarella. Stek i ovnen i 6-7 minutter til osten er gyllen.

Dig in!

Ingredienser

 • 1 Ss olivenolje
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 Boks hakkede tomater
 • 1,2 Dl usøtet eplemos
 • 0,5 Dl eplesidereddik
 • 0,5 Dl soyasaus
 • 1 Ss sennep
 • 1 Ts tabasco
 • 2 Ts chilipulver
 • 1 Ts paprika
 • 1 Ss brunt sukker
 • litt Malt nellik

Slik gjør du

1. Varm opp olivenoljen i en stekepanne, og fres hvitløk til den blir gyllen.
2. Ha i tomater, eplemos, eddik og soyasaus og bland alt godt sammen. Bruk stavmikser for en ekstra smooth saus.
3. Pisk inn sennep, tabasco, chili, paprika, sukker og nellik. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke inntil en time. Smak til med salt, sukker og eddik.

Dette gir ca 0,5 L saus, og det som er til overs kan godt fryses ned til neste grillmiddag.