Hovedrett

Tomatsuppe

8. april 2013

Noe av det verste jeg vet er tomatsuppe fra pose. Ikke bare smaker det vondt, men det er også innmari kjedelig å stå å røre i den gryta for å hindre at pulveret og melka svir seg i bunn.

Denne tomatsuppa tar litt lengre tid å få ferdig (likevel bare snaue 30 minutter) men krever minimalt med tilsyn og smaker så mye bedre!

Det er viktig at du får tak i gode tomater med masse smak, siden det er hovedsmaksetteren. De må være mørkerøde og saftige. Jeg blander gode plommetomater og Delicioso fra Bama. Tomatene bakes i ovnen, og i restvarmen etter at du ha tatt dem ut kan du for eksempel steke hvitløksbrød å ha til. Jeg skjærer bare noen brødskiver og smører dem med hvitløkssmør og litt urtesalt.

For å få mer substans i suppa kan du koke litt pasta ved siden av og ha i, eller varme ferdigstekt kjøtt direkte i suppa, men jeg liker den som den er med bare en dæsj skyr i og noen squashskiver til pynt.

En super kjøttfri mandagsmiddag!

Ingredienser

  • 700g tomater (f.eks. Delicioso)
  • 2 Stenger av en stangselleri
  • 1 rødløk
  • 2 Fedd hvitløk
  • 1 Ss urtesalt
  • salt og pepper

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 225 grader.
2. Varm opp et par spiseskjeer olje i en jerngryte. Grovhakk løk, selleri og hvitløk og surr i et par minutter til de begynner å få farge. Del tomatene i 4 og ha i gryta. Stek i 1-2 minutter til.
3. Sett hele gryta i ovnen uten lokk i 20 minutter.
4. Ta gryta ut av ovnen, og bruk stavmikser til å blende en jevn suppe. Smak til med urtesalt og pepper.