Dessert

Bokkølslapper

22. mars 2013

Hos Øltorget i Mathallen kan du kjøpe noen veldig gode bokkølslapper, og jeg har også fått de servert hos Akersberget med en iskule og sjokoladesaus til. Det var en dessert som virkelig falt i smak hos en pannekakeelsker som meg, og jeg tenkte at det ikke kunne være altfor vanskelig å gjenskape dette hjemme. Bokkøllet gjør ikke at lappene smaker øl, men du kan smake malt og karamell som gjør lappene mere spennende enn vanlig.

Jeg må innrømme at mine lapper ikke er like gode som Akersberget sine, men de fikk godkjentstempel av Prøvesmakern og jeg kommer nok til å lage både lapper, vafler og pannekaker med øl i flere ganger. Det er viktig å bruke et øl som smaker mye uten å være bittert, gjerne med smaksnoter av tørket frukt, sjokolade og karamell. Jeg brukte Ringnes Julebokk som dessverre ikke er å finne på polet lenger, men de er sikkert behjelpelige med å finne noe tilsvarende.

Ett triks for ekstra god smak er å steike lappene i godt med smør, og heller fjerne overskuddet med litt tørkepapir før servering. Som dessert etter middag er det godt med en iskule til, men jeg spiste disse til lunsj og gikk for en litt lettere versjon. Jeg satte en boks vaniljekesam i fryseren en times tid for å få en fastere konsistens, og serverte lappene med et scoop halvfrossen kesam og et dryss kanel. Kanskje det også hadde vært godt med brunost til?

Ingredienser

  • 2,5 Dl hvetemel
  • 0,5 Dl lys brunt sukker
  • 1 Ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 0,5 Dl smeltet smør
  • 2,5 Dl bokkøl

Slik gjør du

1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Rør inn øl og smør til alt er godt blandet sammen, og visp inn egg og eggeplomme tilslutt.
3. La røren svelle i 15 minutter (eller la vær om du er sulten eller fysen).
4. Stekes i smør på lav varme. Snu lappen når det bobler på toppen.